Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Servië

Plan je vakantie naar Servië in een paar stappen. Ontdek praktische info ter plaatse en hoe het zit met betalen. Bekijk meteen de bezienswaardigheden van het land, zoals Djavolja Varoš - de stad van duivel - met meer dan tweehonderd grillige rotsformaties. Het Servisch-orthodoxe Studenica-klooster nabij Kraljevo of het archeologisch hoogtepunt Đerdap Nationaal Park met vier gigantische bergkloven langs de Donau. Kies voor een groepsreis door Oost-Europa die je door meerdere landen voert. Vind hier alle informatie en inspiratie over jouw vakantie naar Servië.

De leukste bezienswaardigheden van Servië 
Maak een rondje met de historische tram 2 in Belgrado, proef het bekende deeggerecht burek in Niš en leer meer over de legende van de bruiloftsgasten in Davolja Varoš.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Servië

Op vakantie in Servië geniet je van prachtige landschappen, indrukwekkende kloosters en lokale tradities.

Reisvoorbereiding voor Servië

Je kunt twee keer per jaar maximaal negentig dagen op vakantie in Servië zonder een visum. Mogelijk wordt bij de douane naast het paspoort ook gevraagd om een bewijs van voldoende financiële middelen. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wel verstandig om mee te nemen vanwege eventuele taalproblemen. In Servië moet je op alle snelwegen tol betalen. Je kunt hiervoor een elektronische tolbadge aanschaffen.

Cultuur en natuurschoon

Op vakantie in Servië bewonder je in hoofdstad Belgrado de vesting Kalemegdan, met een 2000 jaar oude citadel en een fraai stadspark. Verder is de orthodoxe Kathedraal van de Heilige Sava prachtig. In Davolja Varos, ofwel Duivelsstad, wandel je tussen de mysterieuze aardpiramides. Het ongerepte kliffenlandschap in nationaal park Derdap leent zich voor schitterende wandel- en boottochten en ook de kloosters van Studenica en Žica mag je niet missen.

Reisaanbod voor Servië

Servië is een mooie bestemming voor een autovakantie. Zo heb je alle vrijheid om dit Balkanland zelf te verkennen, maar dan wel met veel extra's zoals bijzondere excursies. Een vakantie in Servië is ook goed te doen in combinatie met stops in omringende landen. Bijvoorbeeld een rondreis met de auto waarbij je ook buurlanden Hongarije, Kroatië, Roemenië en Bulgarije bezoekt.