Top 3 musea in Porto

De wereldberoemde Portugese ontdekkingsreizen, de charmante elektrische trams, moderne beeldende kunst, architectuur: de thema’s van Porto’s musea zijn zeer gevarieerd. Wij kozen er drie.

Fundação de Serralves

De Fundação de Serralves biedt beeldende kunst, architectuur en natuur. Het geheel bestaat uit een modern, strak, wit museumgebouw, het roze in art-decostijl uitgevoerde Casa de Serralves en een fraai en gevarieerd park. Het museum richt zich op kunst tussen 1960 en nu en exposeert onder meer werken van Marlene Dumas, Anselm Kiefer, Sol LeWitt, Georg Baselitz en Andy Warhol. Hoogtepunt van het Casa de Serralves is de roze badkamer met spiegels. 

Museu do Carro Eléctrico

Het Museum van de Elektrische Tram is heel passend gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale. Zoals op veel plaatsen werden de eerste trams in Porto voortgetrokken door paarden, maar in 1895 werd het tramsysteem geëlektrificeerd. In de imposante hal van de voormalige centrale (de Sala das Máquinas) worden tal van fraaie tramstellen tentoongesteld. 

World of Discoveries

Vooral wie met kinderen reist (of zelf jong van hart is gebleven) zal dit interactieve museum erg kunnen waarderen. World of Discoveries is gevestigd in een reeks oude pakhuizen langs de Douro en is gewijd aan de Portugese ontdekkingsreizen. Na een expositie van o.m. scheepsmodellen en navigatie-instrumenten nemen bezoekers plaats in een bootje en kunnen ze zelf de wereld verkennen. Je doet onder meer Ceuta (in Noord-Afrika), tropische oerwouden, India en China aan. 

TIP: ANWB Extra reisgids Porto

Dit en nog veel meer musea en bezienswaardigheden vind je in onze handige ANWB Extra reisgids Porto. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Porto online bestellen

Een stedentrip naar Porto boeken

Wil je Porto met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Porto

Speciaal voor jou geselecteerd