Uitgaan en evenementen in Lissabon

Het uitgaansleven in Lissabon wordt beschouwd als één van de beste van Europa. Het wordt er dan ook snel laat. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn er ook. De leukste is het Sardientjesfeest in de maand juni. Lees hier wat je kunt doen in Lissabon.

Uitgaan in Lissabon

Nergens vind je zoveel barretjes als in de trendy uitgaanswijk Barrio Alto, waar mensen tot ’s avonds laat buiten staan met een plastic bierglas in de hand. Alface Hostel in Rua do Norte heeft een chill café met een oude motorfiets boven de deur en lekkere loungebanken. Iets verderop vind je Maria Caxuxa (Rua da Barroca 6-12) met live muziek. Leuk in Alfama: het kakelbonte Loja 14.18 (Rua da Adica) en het grote en hypermoderne Portas do Sol (Largo das Portas do Sol) met zwarte loungebanken op een groot wit terras met spiegelwanden en fenomenaal uitzicht op stad en Taag.

In de wijk Chiado vind je het mosgroene Vertigo Cafe (Travesso do Carmo 4), waar je ook kunt eten, voornamelijk vegetarisch. Niet missen: de (tapas)bar van de Clown’s School Resto do Chapito (Rua Costa do Castelo 7) te vinden halverwege de afdaling van het castelo São Jorge naar de ‘benedenstad’. Leuk vanwege het alternatieve publiek en het bijzondere terras met zicht op de stad.

Nachtleven van Lissabon

Verder gaat het nachtleven tot vroeg in de ochtend door in De Docas. Deze voormalige pakhuizen aan de Taag zijn in korte tijd omgetoverd tot trendy uitgaansgelegenheden.

Vaste evenementen in Lissabon

Festas de Lisboa

Tijdens de festas de Lisboa herdenken de inwoners van de stad beschermheilige Sint Antonius. Zijn geboortedag op 12 juni resulteerde in een feest dat van 1 t/m 30 juni duurt. Er zijn straatfeesten, straatartiesten treden op, en overal schalt de fado uit de speakers. Grote publiekstrekker is de sardientjeswedstrijd waarbij wordt gestreden om de lekkerste sardien. Natuurlijk voor iedereen bij de diverse kraampjes te koop.

Kom socialisten! Dia da Liberdade

Op 25 april 1974 maakte een vreedzame staatsgreep een einde aan meer dan 40 jaar dictatuur. De zogenaamde 'Anjerrevolutie', waarbij de rode anjer symbool staat voor het bloed dat niet gevloeid is, wordt jaarlijks herdacht met een mars op de Avenida da Liberdade.

Festival dos Oceanos

Gratis festival aan de rivierzijde van de stad, waarbij er van alles is te beleven. Straattheater, musea die 's nachts open zijn, concerten, tentoonstellingen, fadonachten, straatartiesten en vuurwerk zijn slechts voorbeelden van wat je allemaal mee kunt maken. Het festival vindt plaats in de eerste twee weken van augustus.

Een stedentrip naar Lissabon boeken

Wil je Lissabon met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Lissabon