Top 3 musea in Krakau

Het centrum van Krakau herbergt honderden kerken, paleizen en musea. Je vindt er middeleeuwse kunst, communistische overblijfselen en donkere herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

Schindler Museum

In 1941 richtten de nationaal-socialisten in Podgórze een getto op en vermoordden daar tienduizenden Joden. Oskar Schindler was naar het bezette Polen getrokken en nam daar een van de Joden onteigende emailfabriek over en dankzij goedkope Joodse dwangarbeiders kon hij hier een winstgevende onderneming van maken en hielp hij Joden uit handen van de bezetter te blijven. De film van Steven Spielberg laat zien hoe de ondernemer er al zijn energie instak om veel Joden van een zekere dood te redden. De fabriek van Schindler werd een museum. De tentoonstelling Krakau – periode van bezetting 1939-1945 neemt bezoekers mee naar de tijd van oorlog en toont het dagelijks leven van de bewoners in Krakau.

Het Czartoryskimuseum

Het kostbaarste kunstwerk van Polen is afkomstig van een Italiaan: Leonardo da Vinci’s Dame met de hermelijn is volgens velen nog bekoorlijker dan de Mona Lisa in het Parijse Louvre. Alleen om haar komen mensen naar Krakau, zodat ze haar portret kunnen bewonderen in het Czartoryskimuseum.

Collegium Maius

Collegium Maius, de universiteit waar Nicolaas Copernicus nog in de banken heeft gezeten. In 1400 voerde koning Wladyslaw II de laatste wil van zijn vrouw uit en verhief de 36 jaar eerder opgerichte hogeschool tot een volwaardig erkende universiteit. Het hart van de universiteit vormt het Collegium Maius. De vijftien andere faculteiten van de universiteit vind je verspreid over Krakau.

Een stedentrip naar Krakau boeken

Wil je Krakau met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Krakau

Speciaal voor jou geselecteerd