Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een rondreis door het groene Noord-Ierland

Tijdens een rondreis door Noord-Ierland ontdek je karakteristieke steden en heel wat groene natuur. Noord-Ierland wordt ook wel Ulster genoemd en ligt in het noordoostelijke deel van Ierland. Het maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en leent zich uitstekend voor een rondreis. De indrukwekkende landschappen, bruisende steden en bijzondere legendes maken je vakantie beslist de moeite waard. Tijdens je vakantie maak je kennis met allerlei hoogtepunten uit de geschiedenis, maar ontdek je ook plekken die niet door alle toeristen worden bezocht.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Noord-Ierland 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Noord-Ierland.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een vakantie vol avontuurlijke belevenissen

Hoe je reis er ook uitziet, Noord-Ierland biedt zonder meer een ruig maar zelfs een haast mystiek decor voor een rondreis. Zijn het de geheimzinnige Keltische grafstenen als de Ballykeel dolmen en Beaghmore? Of juist de indrukwekkende fairy mounds - ringvormige forten - zoals de bekende Hill of Tara? Ook de vele kloosterruïnes zijn stille getuigen van de roemruchte sages en legendes van Noord-Ierland, zoals Inch Abbey en Nendrum. Geen wonder dat hier een groot gedeelte van de hitserie Game of Thrones is opgenomen. Bekend zijn de Dark Hedges, een sfeervolle laan met overhangende eeuwenoude beukenbomen waar enkele scènes zijn opgenomen. Andere sets bezoek je in de Paint Hall Studios in Belfast.

De mooiste bezienswaardigheden in Noord-Ierland

Tijdens een rondreis door Noord-Ierland breng je een bezoek aan Belfast, sinds 1922 de hoofdstad. Het is een bruisende plek vol gezellige gezellige pubs en restaurants. De stad is de geboortegrond van de Titanic. Verken de geschiedenis van de zeevaart bij het museum Titanic Belfast. Ben je dol op ruige natuur? Reis dan af naar Giant's Causeway, want deze rotsformaties laten een verpletterende indruk achter. Breng ook een bezoek aan Dunlace Castle, waar het ruige kustlandschap en de kasteelruïnes perfect samenkomen.