Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB wil snel duidelijkheid voor vakantiegangers

16 juni 2022

Schiphol meldt vandaag dat zij vluchten schrapt vanwege personeelstekorten. Dat is drie weken voor de zomervakanties losbarsten een grote domper voor vakantiegangers, vindt de ANWB. Veel Nederlanders gingen twee jaar lang door corona niet op vakantie. Na alle lockdowns en thuiswerken dreigt de vakantieganger nu het slachtoffer te worden van de wantoestanden op Schiphol.

Op dit moment is nog onduidelijk hoeveel vakantiegangers hierdoor worden geraakt, welke vluchten er worden geannuleerd en wat de gevolgen precies zullen zijn. Dat alleen al zorgt voor grote onrust en onzekerheid bij de reiziger. De ANWB wil snel duidelijkheid voor de vakantiegangers zodat zij nog op zoek kunnen naar een alternatief. Ook moet Schiphol zorgen voor goede en actuele informatie omtrent de voorziene annuleringen.

In mei stuurde de ANWB samen met de ANVR een brandbrief aan de Tweede Kamer / minister voor een krachtdadiger aanpak van de problemen op Schiphol. Helaas zijn de problemen nog altijd niet opgelost.

Vakantie geboekt bij ANWB

De ANWB volgt de ontwikkelingen nauwgezet. Leden die een vakantie bij de ANWB hebben geboekt worden automatisch gewaarschuwd zodra meer informatie bekend is.

 

Zie ook