ANWB Verzekeringen schrapt coronabeperkingen reisverzekering

ANWB Verzekeringen heft alle corona-gerelateerde beperkingen voor haar reisverzekeringen op. Met het versoepelen van de voorwaarden breekt de ANWB met de algemene lijn in reisverzekeringsland.

De ANWB komt de wens van klanten tegemoet

De meeste reisverzekeraars bieden geen of beperkte dekking in landen met een oranje of rood reisadvies. Met de ANWB Reisverzekering ben je nu ook tijdens corona goed verzekerd, ongeacht het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De kleurcode op je vakantiebestemming maakt dus niet meer uit. De ANWB komt hiermee tegemoet aan de wens van de reisbranche en klanten.

Ook verzekerd als je corona krijgt of in quarantaine moet

Reizigers die afreizen naar gebieden met een oranje of rood reisadvies zijn sinds 21 september 2021 verzekerd voor onvoorziene kosten als zij tijdens de reis corona krijgen of in quarantaine moeten. Met de aanvullende dekking ‘Medische kosten’ worden ook zorgkosten vergoed als je op vakantie vanwege corona naar het ziekenhuis moet.

De versoepeling geldt alleen voor de reisverzekering

De beperkingen blijven voorlopig wel van kracht op de annuleringsverzekering. Dat betekent dat een corona-uitbraak op de plaats van bestemming geen geldige annuleringsreden is. Bekijk het complete overzicht van de dekking tijdens corona en zie welke vergoedingen en hulp de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering biedt.

Bekijk alle voordelen nu corona weer verzekerd is