Geen zorgen over verlopen ANWB-vouchers

Omboeken van je voucher of geld terugvragen?

Veel ‘coronavouchers’ (reisvouchers) die vorig jaar zijn uitgegeven, verlopen binnenkort. Toch geeft dat geen reden tot zorgen, want bezitters van ANWB-vouchers krijgen twee weken voor de verloopdatum automatisch het geld teruggestort. Ook gaat de ANWB klanten helpen met het omboeken van vouchers.

ANWB vouchers

De ANWB geeft sinds maart 2020 reisvouchers uit om klanten te compenseren die vanwege de coronamaatregelen niet op vakantie konden. Deze reisvouchers van de ANVR worden gedekt door de SGR, zodat consumenten het recht houden op uitbetaling van de reissom. Sinds oktober 2020 is de ANWB echter gestopt met het uitgeven van vouchers omdat de situatie langer duurt dan verwacht. Het uitgeven van vouchers was daardoor niet meer haalbaar.

Einddatum vouchers

Een groot deel van de vouchers die sinds vorig jaar maart zijn uitgegeven, verloopt binnenkort. De ANWB helpt klanten daarom bij het maken van de keuze voor omboeking of uitbetaling. Zo worden ANWB-leden met een platina lidmaatschap en klanten die een voucher hebben met een waarde van meer dan € 1000 telefonisch geïnformeerd. Klanten die een voucher bezitten van minder dan € 1000 ontvangen een maand voor de einddatum een e-mail als laatste herinnering. In deze mail verwijzen we naar het reisaanbod en helpt de ANWB bij een eventuele keuze voor uitbetaling.

Omboeken voucher of geld terug?

Verder laat de ANWB telefonisch en per mail weten dat als klanten niet willen omboeken, ze twee weken voordat de voucher verloopt het geld automatisch teruggestort krijgen op hun rekening. Voor klanten die willen omboeken hanteert de ANWB een flexibel omboekbeleid. Mocht iemand een verre reis hebben geboekt, dan kan deze bijvoorbeeld worden omgeboekt naar een weekendje weg in Nederland. Het resterende bedrag wordt dan gewoon uitbetaald.

Vragen over vouchers

Ondanks het feit dat veel vouchers binnenkort verlopen, krijgt de ANWB niet veel vragen van bezorgde reizigers. De meeste mensen met een voucher kijken nog de kat uit de boom, tot meer duidelijk is over wat straks wel en niet mogelijk is. Van de klanten die wel een beslissing maken, kiest tot nu toe ongeveer 50 procent voor omboeking en de andere 50 voor uitbetaling.

Zelf omboeken of geld terugvragen

Geld terugvragen of vouchers gebruiken voor een nieuwe boeking kan eenvoudig via voucher.anwbreizen.nl

Heb je een voucher van een andere reisorganisatie? Lees het advies van ANWB experts

Wil je (juridisch)advies, kijk dan op: anwb.nl/juridisch-advies