Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Verken een land met vele gezichten tijdens je rondreis door Nepal

Je bewondert acht van de tien hoogste bergen ter wereld en een schat aan bezienswaardigheden tijdens je rondreis door Nepal. Kleurrijke tempels en spectaculaire landschappen: dit land kent vele gezichten. Zowel sportievelingen als liefhebbers van cultuur halen er hun hart op. Geniet van het groene laagland of bezoek juist de witte bergtoppen. Ontdek de rijkdommen in de koningssteden en maak kennis met zowel de hindoeïstische als de boeddhistische cultuur.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal 
Het ‘dak van de wereld’ met uitdagende trektochten door het besneeuwde Himalaya-gebergte. Ook is het het land van Boeddhistische pelgrimsoorden en van koningssteden die je zintuigen prikkelen.
Alles voor je vakantie naar Nepal 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Nepal.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Op safari door een tropisch landschap tijdens je rondreis door Nepal

Het tropische en moerassige laagland van de Terai in het zuiden van Nepal ligt op slechts 200 kilometer van de markante witte bergtoppen van de grote reuzen. Op safari in nationaal park Chitwan ontmoet je misschien wel de zeldzame Bengaalse tijger of de Indische neushoorn. In een ander prachtig beschermd gebied in de Terai, het wildreservaat Koshi Tappu, wonen bijna vijfhonderd vogelsoorten. Hier spot je tussen de slikken, zoetwatermoerassen en rietvelden zomaar ijsvogels en adelaars.

Begin je trektocht aan de voet van de Himalaya

Het Annapurnagebergte in het midden van Nepal, aan de voet van de Himalaya, is de ideale plek voor een wandeling of een langere tocht. De mogelijkheden zijn er eindeloos. De hoogste top van het massief ligt op 8091 meter. Een goede uitvalsbasis voor een tocht naar bijvoorbeeld Annapurna Basecamp of Poon Hill is de stad Pokhara. Bovendien geniet je hier al varend in een van de kleurrijke boten op het meer Phewa van de mooiste uitzichten op de bossen en bergen. Per boot bereik je ook het eiland met de tempel van de godin Varahi.

Ga op zoek naar cultureel erfgoed in de Kathmanduvallei

In de Kathmanduvallei bevindt zich het culturele erfgoed van Nepal. Je vindt er de hoofdstad Kathmandu, maar ook de andere twee koningssteden Patan en Bhaktapur. Het centrale punt in iedere stad is het Durbarplein met het koninklijk paleis. In de tempels op de pleinen aanbidden de inwoners nog steeds de goden en overal zie je er fascinerende beelden die herinneren aan de belangrijkste koningen. Breng zeker een bezoek aan het kleurrijke Kathmandu met de vele levendige pleinen, vrolijke markten en historische tempels.