Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Nepal

Ga goed voorbereid op reis en ontdek de mooiste plekken van Nepal. Lees of je een visum nodig hebt en welke douaneregels er gelden. Ontdek meer over het land van de goden en bergen: bezoek de Swayambhunath in de hoofdstad Kathmandu, ontdek pelgrimsplaats Lumbini waar Gautama Boeddha is geboren, of spot Bengaalse tijgers en olifanten in het Chitwan National Park. Laat je meevoeren langs de hoogtepunten via een groepsrondreis of privé rondreis. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Nepal.

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal

Het ‘dak van de wereld’ met uitdagende trektochten door het besneeuwde Himalaya-gebergte. Ook is het het land van Boeddhistische pelgrimsoorden en van koningssteden die je zintuigen prikkelen.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Nepal

Maak tijdens een vakantie in Nepal kennis met het land van de Himalaya, het dak van de wereld, bewoond door de indrukwekkende sherpa's. Verdwaal in hoofdstad Kathmandu tussen de talrijke hindoeïstische en boeddhistische tempels om de authentieke Nepalese cultuur te ontdekken.

Zorg voor een goede reisvoorbereiding naar Nepal

Ga je zelf rijden tijdens je vakantie in Nepal? Het land beschikt over een zeer beperkt wegennetwerk, dat voor het merendeel onverhard is. Door de aardbeving in 2015 is er veel schade aan de infrastructuur ontstaan. Hierdoor zijn enkele wegen slecht begaanbaar. Ook vinden er regelmatig ongevallen plaats door het drukke verkeer en onverantwoord rijgedrag van weggebruikers. Daarom is het gebruikelijk om een auto met chauffeur te huren.

Vakantie in Nepal: tips en bezienswaardigheden

Tijdens een rondreis in Nepal sla je het Himalayagebergte en de Mount Everest natuurlijk niet over. Geniet van de schitterende bergpanorama's bij Pokhara en het meer van Phewa. Vervolgens spot je in nationaal park Chitwan dieren zoals neushoorns, krokodillen, olifanten en honderden vogelsoorten. Ook is een bezoek aan de Tharu-dorpen een aanrader, waar je de oorspronkelijke bewoners van Chitwan ontmoet. In de hoofdstad Kathmandu vind je aan het Durbarplein talrijke paleizen en tempels.

Bekijk het reisaanbod naar Nepal

Meteen een reis naar Nepal boeken? Boek een prachtige rondreis naar het mystieke Nepal. Ook is een gecombineerde rondreis naar buurland India mogelijk.