Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in Utrecht. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Genieten in de Randstad in een vakantiehuis in Utrecht

Kilometers bossen, enorme landgoederen, uitgestrekte recreatieplassen en bruisende steden: een vakantiehuis in Utrecht is een fijne plek voor een gevarieerde vakantie in het hart van Nederland.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

Vakantie in Utrecht 
De populariteit van Utrecht heeft te maken met de unieke natuur in de omgeving in combinatie met de bruisende steden.
Campings in Utrecht 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in Utrecht. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Vakantiehuis Utrecht: ontdek iconische gebouwen

Vanuit een vakantiehuis in Utrecht bezoek je eenvoudig de stad. Onmiskenbaar in het stadsgezicht is de Domtoren. Met 112 meter is dit de hoogste kerktoren van Nederland. Na een klim van 465 treden wacht bovenin een panoramisch uitzicht. Het Spoorwegmuseum is ideaal voor een familie-uitje, want jong en oud komen hier alles te weten over de Nederlandse spoorweggeschiedenis. Bovendien reis je naar het museum met een speciale pendeltrein. Een bekend gebouw in Utrecht is het Rietveld Schröderhuis, dat begin vorige eeuw werd ontworpen door de bekende architect Gerrit Rietveld. Hier volg je een rondleiding en bewonder je de strakke architectuur en het bijzonder interieur.

Ontdek forten en kastelen

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Utrecht ontdek je de overblijfselen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit was tussen 1845 en 1945 een belangrijke verdedigingslinie om onder meer Utrecht te beschermen. Net buiten Utrecht ligt het fort bij Rijnauwen. Een ander historisch gebouw in de provincie is Kasteel de Haar in Haarzuilens. Dit neogotische kasteel staat op een enorm landgoed met diverse bijgebouwen en prachtige tuinen.

Gevarieerde landschappen rondom vakantiehuis Utrecht

Natuurliefhebbers ontdekken rond een vakantiehuis in Utrecht verschillende landschappen. Nationaal park Utrechtse Heuvelrug kenmerkt zich door groene bossen, kleurrijke heidevelden en lange zandvlaktes maar ook oude grafheuvels en statige landhuizen. Watersporters kunnen bij de Vinkeveense Plassen, Maarsseveense Plassen en Loosdrechtse Plassen zwemmen, varen en (peddel)surfen. In het zuidoosten van de provincie Utrecht verken je het stroomgebied van de Nederrijn en de Lek, wat zorgt voor schilderachtige natuurgebieden met bijzondere flora en fauna. Vogelaars spotten in rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer zilverreigers, aalscholvers en lepelaars.