Je boekt bij de ANWB!

Praktische informatie Nederland

Nederland is een prachtbestemming, met molens, dijken, meren en mooie afwisselende landschappen. Het is bij uitstek een land voor fietsers en wandelaars. Door het hele land zijn talloze routes uitgezet over heide, door bossen en polders vol bloemen en langs historische steden en pittoreske dorpen. Letterlijk overal is wel wat te zien of te beleven. Elke regio heeft zijn eigen bijzondere monumenten en speciale evenementen. Veel musea zijn met hun tijd meegegaan, zodat je op interactieve wijze geniet van een tentoonstelling. Voor kinderen is Nederland een echte topbestemming: het niveau van de attractieparken is enorm hoog. Ook tal van kleinere attracties staan garant voor een geslaagd dagje-uit.

Snel naar

Verkeersborden | Milieuzones | Aanbiedingen en inspiratie

Tol

Tol

Kiltunnel en Westerscheldetunnel

Nederland kent geen tolwegen, maar wel twee toltunnels. Wat ben je kwijt?

Vervoer in Nederland

Vervoer in Nederland

o.a. autohuur en veerdiensten

Wil je een auto huren, meer weten over veerdiensten Nederland en hoe pechhulp is geregeld, dan ben je hier aan het juiste adres.

(Reis)documenten en rijbewijs

(Reis)documenten en rijbewijs

incl. paspoort, visum en verzekering

Controleer hier welke reisdocumenten verplicht zijn en hoe het zit met een rijbewijs, kentekenbewijs en vaarbewijs in Nederland.

Nederlandse douaneregels

Nederlandse douaneregels

o.a. in- en uitvoerrechten tabak en alcohol

Hoeveel geld, alcohol, tabak en levensmiddelen mag je vrij in- en uitvoeren in Nederland.

Betalen in Nederland

Betalen in Nederland

o.a. betaalmiddelen en prijspeil

Wat is het prijspeil in Nederland en wordt een creditcard geaccepteerd? Op deze pagina vind je meer over betalen in Nederland.

Praktisch ter plaatse

Praktisch ter plaatse

o.a. gezondheid, elektriciteit en internet

Alles over elektriciteit in Nederland, klimaat en reisseizoen, feiten en cijfers, gezondheid en inentingen en kamperen in Nederland.

Op vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland

Heerlijk, er even tussenuit! Fiets door de natuur, maak plezier in het zwembad... Jouw vakantie in Nederland wordt onvergetelijk.