Naar artikel

Maak een rondreis door Namibië en word verliefd op dit vriendelijke land

Zodra je voet zet in dit vriendelijke Afrikaanse land, ben je verliefd. Tijdens je rondreis door Namibië verken je de indrukwekkende rode zandduinen en een surrealistische witte kleivallei in de woestijn. Je reist over spectaculaire wegen langs prachtige bergen en rotsformaties en komt soms uren niemand tegen. Overal waar je kijkt, zie je wilde dieren. De vriendelijke en behulpzame inwoners ontvangen je met open armen. Wat een heerlijk land voor een rondreis, ook met het hele gezin.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Namibië 

Rijd met een 4WD door de woestijn, ga op zoek naar wild in Etosha National Park en ervaar de diepte van de Fish River Canyon.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bewonder het spectaculaire schouwspel van lijnen in de rode zandduinen

De rode zandduinen van wel 400 meter hoog in de Sossusvlei zijn bijzonder fotogeniek. Sla dit gebied dus niet over tijdens je rondreis door Namibië. Dit uitgestrekte duinlandschap betovert iedere bezoeker met zijn spectaculaire schouwspel van lijnen in het zonlicht. Ga vroeg uit de veren, want bij zonsopgang zijn ze het allermooist. Het beklimmen van deze hoge zandduinen is een onvergetelijke ervaring: nu heb je uitzicht op een weids rood landschap, zo ver als het oog reikt. Via de Sossusvlei bereik je ook de Deadvlei, ooit een moeras en nu een surrealistische zoutpan.

Ontdek een groene oase rond de prachtige watervallen op de grens met Angola

Je moet ervoor naar het uiterste puntje van Namibië reizen, maar daar wacht je iets spectaculairs. Op de grens met Angola vind je de Epupa Falls, waar je je in dit droge land ineens tussen de palmbomen, rietbossen en baobabs bevindt. Je spot er tal van bijzondere vogelsoorten en zelfs krokodillen. Je bereikt deze groene oase van watervallen via een spectaculaire route door een droog en rotsachtig landschap. Het Himba-volk leeft op veel plekken nog volgens hun oude tradities in dit prachtige afgelegen gebied. Maak met een gids uitgebreid kennis met hun bijzondere cultuur.

Geniet van het grootse spektakel aan wild tijdens je rondreis door Namibië

Overal waar je reist, kom je wilde dieren tegen in Namibië. Langs de weg wandelen soms zomaar giraffes, struisvogels en knobbelzwijnen. Het meeste spektakel aan wild zie je voorbijkomen in nationaal park Etosha, het grootste wildpark van het land. Door de aangelegde waterplaatsen kom je hier altijd een bonte verzameling aan dieren tegen. Blijf je een tijdje kijken bij zo’n waterplaats, dan komen de olifanten, zebra’s, gnoes en antilopen vanzelf naar je toe. Als je gelukt hebt, zie je misschien wel leeuwen, cheeta’s of hyena’s. Je mag zelf door het park rijden met je auto, maar het is ook mogelijk om een georganiseerde safari te boeken. Binnen het park kun je in verschillende resorts overnachten. Sommige hebben een eigen waterplaats en het is een indrukwekkende belevenis om daar in de avond de dieren te bewonderen.