Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Namibië is een prachtig land met uitgestrekte savannes en historische steden, maar wat is de beste reistijd voor Namibië? Dat is helemaal afhankelijk van de manier waarop jij je vakantie invult. Ben je van plan om de natuur te verkennen tijdens een spannende safaritocht? Of wil je juist tijdens een wandeling de landschappen van Namibië ontdekken? Er is altijd wel een beste reistijd voor jouw vakantie naar Namibië en hier vind je ze op een rij.

Een safarireis naar Namibië

Ben je op zoek naar de beste reistijd voor Namibië, omdat je de dieren in het land wilt spotten? Dan is de Namibische winter het beste moment om naar dit land af te reizen. De maanden juni, juli en augustus zijn net wat kouder, maar nog steeds aangenaam. Vooral in de avonden koelt het flink af. Het grote voordeel van deze periode is dat de begroeiing in het land minder dik is. Tijdens een safaritocht heb je dus meer kans om dieren te zien, die zich normaal gesproken zouden verschuilen achter dichtbegroeide struiken en bomen.

Een natuurreis in Namibië

Wanneer je van plan bent om back to basic te gaan in Namibië is de winter niet de beste periode om het land te bezoeken. Het koelt namelijk te sterk af in de nacht, wat minder comfortabel is. Het voorjaar en het najaar zijn samen de beste reistijd voor een natuurvakantie in Namibië. Je vermijdt het regenseizoen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over doorweekte wandelschoenen. Tegelijkertijd is de temperatuur aangenaam, maar zeker niet te heet voor een inspannende wandeling. Het grote voordeel van een vakantie in de maanden september en oktober, en maart, april en mei is dat het prachtig groen is in Namibië. Vogelspotters hebben daarom ook genoeg om te bewonderen.

De rustigste reistijd

Vind je het vooral belangrijk dat je in alle rust van de natuur van Namibië geniet? Dan is de zomer het beste moment om dit land te bezoeken. Dat houdt in dat je in de maanden november, december, januari of februari naar Namibië afreist. De meeste toeristen vermijden dan het land, omdat de zomer ook het regenseizoen is. Veel regen, wind en onweer zijn geen uitzondering in deze periode. Houd er ook rekening mee dat de temperaturen flink stijgen, met gemiddeldes rond 30 graden Celsius. Het onstuimige weer maakt deze periode niet de beste reistijd voor Namibië, tenzij je in alle rust van de steden wilt genieten.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Namibië 
Rijd met een 4WD door de woestijn, ga op zoek naar wild in Etosha National Park en ervaar de diepte van de Fish River Canyon.
Alles voor je vakantie naar Namibië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Namibië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.