Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis door Mozambique: van savannes tot tropische stranden

Geniet tijdens een rondreis door Mozambique van de veelzijdige natuur die dit land te bieden heeft. Duik in het verrassende dierenrijk en zie een aantal van de bekendste Afrikaanse dieren of geniet juist van tropische sferen op het strand. Het rijke verleden van het land wordt tastbaar wanneer je de hoofdstad bezoekt.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Mozambique 
Ongerepte natuur, safari’s waar je maar een handvol mensen tegenkomt en schitterende koraaleilanden, dát is Mozambique nu.
Alles voor je vakantie naar Mozambique 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Mozambique.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De natuur van Mozambique

Een rondreis door Mozambique is het ideale moment om van een safari te genieten. Breng een bezoek aan nationaal park Limpopo en bewonder de olifanten en antilopen op de uitgestrekte savannes. Nationaal park Gorongosa kent een veelzijdiger landschap, met dichtbegroeide regenwouden, graslanden en Mount Gorongosa, die met een hoogte van 1863 meter boven het landschap uittorent. Vogelliefhebbers zijn hier op hun plek, want er fladderen maar liefst vijfhonderd verschillende vogelsoorten rond.

Genieten aan de kust

Tijdens je rondreis mag de kustlijn van Mozambique niet overgeslagen worden. Duikers zijn op hun plek bij de stranden van Tofo en Barra. Het water is hier helder, zodat je de onderwaterwereld moeiteloos verkent. Wanneer je tijdens een excursie iets verder van de kust vaart, spot je misschien wel walvishaaien en manta's. Op het strand van Ponta Mamoli geniet je in alle rust van de natuur van Mozambique, met groene heuvels, witte stranden en azuurblauw water met dolfijnen.

Struinen door de hoofdstad

Een rondreis door Mozambique brengt je gegarandeerd naar hoofdstad Maputo, waar talloze werelden en bouwstijlen samenkomen. Wandel langs het fort van Maputo, dat in de 19e eeuw door de Portugezen gebouwd werd. De moderne witte kathedraal heeft een heel andere stijl, net als de brug die van Maputo naar Katembe leidt. Dit is namelijk de grootste hangbrug van heel Afrika. Leer meer over de flora en fauna van Mozambique in het natuurhistorisch museum van Maputo.