Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Mozambique

Alle informatie overzichtelijk bij elkaar, speciaal voor je vakantie naar Mozambique. Lees of je een visum nodig hebt en of inentingen verplicht zijn. Ontdek de mooiste plekken: Ponta d’Ouro is een paradijs voor duikers en bezoek Mozambique Island voor een expeditie naar de twee onbewoonde eilanden Goa en Sena. Of ga richting de hoofdstad Maputo voor de baixa - oude stad - en vismarkt. Boek een van de groepsreizen, inclusief bezoek aan Zuid-Afrika en Swaziland. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Mozambique.

De mooiste bezienswaardigheden van Mozambique 
Ongerepte natuur, safari’s waar je maar een handvol mensen tegenkomt en schitterende koraaleilanden, dát is Mozambique nu.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Mozambique

Maak kennis met een onontdekte parel van Afrika tijdens een vakantie naar Mozambique. Ga op zoek naar bijzonder wild tijdens een safaritocht in het nationale park Gronogosa of kom tot rust op de mooiste zandstranden.

Ga goed voorbereid op reis naar Mozambique

Maak je zelf een reis met een huurauto in Mozambique? Het land heeft een beperkt wegennet, met één autosnelweg waar tol wordt geheven, door het westen van de provincie Maputo. Veel wegen zijn onverhard en verkeren in slechte staat. Een voertuig met vierwielaandrijving is daarom soms noodzakelijk. Ook dien je rekening te houden met gevaarlijk rijgedrag van medeweggebruikers.

Tips en bezienswaardigheden voor een reis in Mozambique

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de bruisende steden Maputo en Beira. Op de paradijselijke eilanden van de Bazaruto-archipel geniet je van de goudgele zandstranden. Onder leiding van een ervaren gids maak je de mooiste safaritochten in het nationale park Gorangosa. Zelf rijden op ongebaande wegen wordt afgeraden vanwege de aanwezigheid van landmijnen in de bergachtige gebieden en nationale parken.

Bekijk het reisaanbod naar Mozambique

Interesse in een mooie vakantie naar Mozambique? Bekijk het aanbod van verrassende groeps- en individuele reizen naar dit bijzondere land. Ook is het mogelijk om meerdere Afrikaanse landen in één reis te combineren, zoals Swaziland en Zuid-Afrika.