Moldavië

Moldavië grenst aan Oekraïne in het noorden, oosten en zuiden en in het westen aan Roemenië. De verbinding tussen deze landen is slecht, dus houdt daar rekening mee. De hoofdstad van Moldavië is Chisinau en ligt in het hart van het land. De stad heeft twee internationale luchthavens. Het landschap van Moldavië is heuvelachtig maar van hoge bergen kan niet gesproken worden. In Moldavië is het 2 uur later dan in Nederland. In de zomertijd is het tijdsverschil zelfs 3 uur.

Kunst en cultuur

In de 14e eeuw maakte het huidige Moldavië deel uit van het gelijknamige vorstendom, dat in de 16e eeuw door de Osmanen werd veroverd. In 1812 werd het oostelijke deel bij het tsaristische Rusland gevoegd en in 1918 werd dit gebied een sovjetrepubliek. In 1947 werd het westelijke deel eraan toegevoegd. In 1991 verklaarde Moldavië zich onafhankelijk.

Natuur

Moldavië bestaat uit licht golvende heuvels (tot 400 m), doorsneden door rivierdalen. De noordgrens wordt gevormd door de Nistru (Russisch: Dnjestr), de westelijke door de Prut. Het grootste deel van de vlakten wordt ingenomen door vruchtbare steppen met hier en daar enkele loofbossen.

Winkelen

In Chisinau is de belangrijke openluchtmarkt bij Calea Mosilor. Hier is van alles verkrijgbaar. Typische souvenirs zijn wijn, chocolade, kleurrijke traditionele kleding en tapijten. Afdingen op de markt wordt aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar Moldavië? Bereid je dan goed voor met onze praktische informatie. Van lokale verkeers- en douaneregels tot informatie over je rijbewijs in het buitenland.

Bekijk praktische informatie Moldavië