Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Moldavië

In het bijzondere land Moldavië reis je door de glooiende heuvels vol kloosters, grotten en uitgestrekte wijngaarden. Dwaal door de vijf natuurreservaten, bezoek houten kerken en boeiende musea of geniet van de bruisende hoofdstad Chisinau.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een goede voorbereiding op je reis naar Moldavië

Ga je met een (huur)auto zelf de weg op tijdens je vakantie in Moldavië? Houd er dan rekening mee dat je tijdens het rijden geen mobiele telefoon mag vasthouden. Handsfree bellen is wel toegestaan. Verder is de maximale hoeveelheid alcohol die in het bloed is toegestaan 0,3 promille. In Moldavië rijdt men rechts en haalt men links in.

Tips en bezienswaardigheden tijdens de vakantie in Moldavië

Met maar liefst 142 wijnhuizen, waarvan er circa twintig geopend zijn voor bezoekers, kunnen wijnliefhebbers overal de lekkerste lokale wijnen proeven. Ook bezoek je in Mileștii Mici de grootste wijnkelder ter wereld. Daal vervolgens af naar de bijzondere ondergrondse wereld bij Criva. In deze grot wandel je door 91 kilometer aan gangen, tunnels en spelonken. In de bruisende hoofdstad Chisinau bewonder je kathedralen en monumenten die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd.