Zonvakantie Malta

Groots genieten op kleine eilanden

Geniet van een bijzondere zonvakantie op Malta. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, schitterende stranden en kristalheldere water. Het eiland is, met 316 vierkante meter, één van de kleinste landen in de Middellandse Zee. Wist je bijvoorbeeld dat Malta de oudste tempels ter wereld heeft? Na een dagje sightseeing langs de vele hoogtepunten die Malta te bieden heeft kun je heerlijk relaxen in één van de vele baaien die het eiland raak is.

Al is Malta aan de kleine kant, je kunt je hier prima vermaken tijdens je zonvakantie. Malta biedt namelijk voor ieder wat wils! Je vindt adembenemende snorkel- en duikplekken, koraalblauwe baaien, veel kerken en historische monumenten, vele uitgaansmogelijkheden en de mooiste wandelroutes. Op de Maltese eilanden vind je drie bijzondere locaties die zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst: de stad Valletta, het Hal Saflieni Hypogeum en de megalithische tempels.

Karakteristieke eilandjes

Malta bestaat uit drie eilanden, Gozo en Comino zijn de kleine zusjes van Malta. Elk eiland heeft een ander, uniek karakter. Zo staat Gozo bekend als een rustig, groen eiland met mogelijkheden om te wandelen, fietsen en duiken in de mooie natuur. Het kleinste eiland van Malta is Comino, dat bekend staat om de rust die er op dit eiland heerst. Een dagje Comino is zeker aan te raden. Hier vind je namelijk de bekende Blue Lagoon, absoluut een bezoekje waard tijdens je zonvakantie op Malta.

Een actieve zonvakantie op Malta

Malta is de perfecte locatie voor een ontspannen zonvakantie, maar ook de sportliefhebber kan zich hier goed vermaken. Malta staat bekend om zijn uitstekende duikgelegenheden en prachtige wandelroutes. Voor de klimliefhebber bieden de vele kliffen aan de zuidkust een leuke uitdaging.

Zoek een zonvakantie op Malta