Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De mooiste natuur van Malta

In vogelvlucht langs de kust van Malta ontdek je het ene hoogtepunt na het andere. De steile rotspartijen en het opstotende water in de glinstering van de zon maken op de volgende bestemming plaats voor de turquoise kleur van de zee en een afgelegen zandstrand. Om je een indruk te geven van de veelzijdigheid van Malta, zochten we de 5 mooiste natuurgebieden en stranden op Malta voor je bij elkaar.

Blue Grotto

Als je de magie van het eiland wilt beleven, is een bezoek aan de Blue Grotto onmisbaar. Deze grotten in het zuiden van Malta danken haar naam aan de indrukwekkende kleurwerking van de zee. Door de lichte kleur van de rotsen weerkaatst het zonlicht in verschillende richtingen op het water, waardoor een weerspiegeling ontstaat in verschillende tinten blauw. Dit bijzondere fenomeen is vrijwel iedere ochtend te zien van zonsopgang tot het middaguur. Hoe je hier het beste komt? Langs de kust bij Wied Iż-Żurrieq vaar je met een typisch Maltees bootje richting de grotten. Soms kan de zee wat ruig zijn, maar met een beetje geluk is het water kalm genoeg om een duik te nemen!

Blue Lagoon

Als we het hebben over de mooiste stranden van Malta, mag de Blue Lagoon niet ontbreken. Blue Lagoon ligt op het eiland Comino, wat naast Gozo ook behoort tot de eilandengroep van Malta. Alleen al bij de gedachte aan dit stukje natuur waan je je aan het water. Zodra je het water inloopt, komt de aangename watertemperatuur je tegemoet. Het water is helder en door het witte zand op de bodem, krijgt het water een lichte en turquoise kleur. Voor de avonturiers die meer van de Blue Lagoon willen zien, zijn er mogelijkheden om de onderwaterwereld te bewonderen door te gaan duiken of snorkelen.

Dingli Cliffs

Langs de kust van Malta zijn de Dingli Cliffs al van veraf te zien. Deze kliffen zijn ruim 200 meter hoog en domineren voor 12 km het beeld van de kustlijn. Wil je ook een bezoek brengen aan de steden Mdina en Rabat? Mdina en Rabat zijn goed te combineren met deze de indrukwekkende rotspartijen. Kies voor een wandeling van ongeveer 5 km van Rabat naar de Dingli Cliffs of pak de auto of bus om eerst naar het dorpje Dingli te rijden. Tip: ga tijdens de zonsondergang naar de Dingli Cliffs voor een extra bijzonder uitzicht.

St. Peter's Pool

Altijd al eens in een natuurlijk zwembad willen zwemmen? De St. Peter’s Pool ligt aan de kust van Marsaxlokk en voelt alsof je een duik in het zwembad neemt. Spring voor verfrissing vanaf verschillende hoogtes in het water of gebruik het trappetje (net zoals in het zwembad) om het water in te gaan. De St. Peter’s Pool is op een natuurlijke manier afgezet door rotsen en een perfecte plek als je wilt ontsnappen aan de massatoerisme. Dit stukje natuur is namelijk vooral populair onder de lokale bevolking. Het water in het zwembad is helder en weerkaatst in verschillende tinten blauw en groen.

Golden Bay & Ghajn Tuffieha Bay

Twee van de meest populairste stranden van Malta vind je bij Golden Bay en Ghajn Tuffieha Bay. Als je een voet zet op het strand van Golden Bay weet je meteen waar de naam van dit strand vandaan komt. Het goudkleurige zand geeft een magische indruk en zorgt voor een mooi contrast met de zee. Op loopafstand van Golden Bay vind je Ghajn Tuffieha Bay. Het strand wat hierbij hoort is minder populair bij toeristen, maar wordt veel bezocht door de lokale bevolking. Voordat je het roodkleurige zand betreed en het water je tegemoet komt, volg je de treden van de trap naar beneden. Een goede manier om in beweging te blijven tijdens een ontspannen vakantie.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.