Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek tijdens de groepsreis in India een magische wereld

Laat je gedurende een groepsreis in India meevoeren naar een compleet andere wereld. Tijdens je rondreis bezoek je allerlei hoogtepunten, zoals de heilige stad Varanasi en de beroemde Taj Mahal, en maak je een boottocht over de rivier Ganges. Uiteraard gaat de groep naar India met een deskundige Nederlandssprekende reisleider die alles over de mooiste plekken van India weet te vertellen.

Op zoek naar wat anders?

De betoverende bezienswaardigheden van India 
Rijk aan heilige rituelen, koeien, forten en sprookjesachtige paleizen. Een land dat al je zintuigen op scherp zet.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek het beroemdste gebouw van India, de Taj Mahal

Tijdens je groepsreis in India kan een bezoek aan het bekendste bouwwerk van India niet ontbreken. In de stad Agra bouwde keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz de Taj Mahal. Zij overleed bij de geboorte van hun vijftiende kind, na 17 jaar huwelijk. De bouw van dit indrukwekkende gebouw begon in 1631 en was in 1653 compleet. Er werkten maar liefst 20 duizend mensen aan het bouwwerk, dat is vervaardigd uit marmer en rijkelijk is versierd met halfedelstenen. Zowel van dichtbij als van veraf is dit gebouw dus een wonder om te bekijken. De keizer ligt bovendien samen met zijn vrouw begraven in de graftombes in de kelder van de Taj Mahal.

De heilige stad Varanasi

Voor iedere Hindoe is Varanasi hét Mekka. De kleurrijke stad ligt aan de heilige rivier Ganges en beschikt over circa een miljoen inwoners. Het is dan ook het belangrijkste bedevaartsoord van India en krachtens het geloof zijn mensen die op deze plek sterven dicht bij God in het volgende leven. Verscheidene Hindoes verblijven dan ook tijdens hun laatste dagen in Varanasi om hier te sterven en gecremeerd te worden. Andere pelgrims komen juist naar Varanasi voor de rivier Ganges. Volgens het geloof zou baden in dit water ertoe leiden dat de zonden van je worden afgewassen en er geen reïncarnaties meer zullen volgen.