Van London Gatwick naar centraal Londen

Gatwick (LGW) is de tweede luchthaven van Londen (en Groot-Brittannië) en ligt op 45 km ten zuiden van het stadscentrum.

Per trein

De Gatwick Express is de snelste verbinding en rijdt overdag elke 15 min. naar Victoria Station. ’s Avonds laat, ’s nachts en ’s morgens vroeg is de frequentie minder. De Gatwick Express rijdt van 04.35 tot 01.35 uur. Het treinstation bevindt zich op Gatwicks South Terminal. Reisduur: 30 min.  Let op de speciale promotietarieven. Er zijn ook ‘gewone’ treinen naar Londen. Southern rijdt met een hoge frequentie op London Bridge en Victoria Station. Reisduur ca. 30 min. 

Per coach en bus

De goedkoopste manier om van en naar centraal Londen te komen is easyBus. Deze low-cost high frequency airport transfer service rijdt non-stop tussen Londen en Gatwick. De bussen rijden elke 15 minuten (buiten piekuren minder frequent) tussen de North Terminal en het Fulham Broadway undergroundstation. Luxe bussen (coaches) van National Express rijden elk uur van Gatwick naar Victoria Coach Station. Reistijd: ca. 1.30 uur. 

Per taxi

Hoge prijs geen probleem? Een rit met een officiële ‘black cab’ (altijd voorzien van een meter) naar centraal Londen duurt ruim een uur. Neem alleen een officiële taxi, geen ‘snorder’, je zult niet de eerste zijn die wordt genept of erger.

Een stedentrip naar Londen boeken

Wil je Londen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Londen