Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Gambia

Gambia: het kleinste land van Afrika en op een klein stuk kust na volledig omsloten door Senegal. De Smiling Coast of Africa is perfect voor een zonvakantie, maar ook een interessante bestemming waar veel te ontdekken is, zoals natuurgebieden met bijzondere fauna en een rijke historie.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Goed voorbereid naar Gambia

Zorg dat je paspoort bij aankomst voor je vakantie in Gambia nog minimaal zes maanden geldig is en houd er in het regenseizoen (juni tot en met oktober) rekening mee dat wegen onbegaanbaar kunnen worden. Ga goed voorbereid op vakantie naar Gambia en lees eerst de praktische informatie.

Zien en doen in Gambia

Wil je je onderdompelen in het Gambiaanse leven, bezoek dan de markt in Banjul of Serekunda. Voor wie meer wil weten van de geschiedenis van het land is het nationaal museum in hoofdstad Banjul een aanrader, evenals Kunta Kinteh Island (voorheen James Island), de plek waar slaven verbleven voordat ze naar Amerika verscheept werden. Nog een paar tips: de steencirkels van Senegambia en de Kachikally Crocodile Pool.

Ontdek alle reizen naar Gambia

Een strandvakantie in het kleinste land van Afrika: Gambia is een goede bestemming als je wilt genieten van een winterzonvakantie. Combineer een zonvakantie bijvoorbeeld met een (vogel)safari in het binnenland of maak een rondreis langs een of meerdere van de nationale parken.