Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar de Dominicaanse Republiek

Dit Carabische eiland is het tehuis van de oudste universiteit op het westelijk halfrond. Lopend tussen de ruïnes van zestiende-eeuwse huizen in de hoofdstad Santa Domingo waan je je in het koloniale verleden - Columbus ligt hier zelfs begraven. Maagdelijk witte stranden en ongerepte natuur maken het land een trekpleister voor bezoekers van over de hele wereld. En kom je in het juiste seizoen, dan kun je voor de kust van het schiereiland Samaná de walvissen boven zien komen om adem te halen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Kunst en cultuur

Sinds 17e eeuw bepaalden koloniale oorlogen, revoluties en militaire interventies door de VS de geschiedenis, ook na de onafhankelijkheid in 1844. In 1961 leidde de moord op dictator Trujillo tot grote instabiliteit. Sociale spanningen laten het land niet tot rust komen.

Natuur

Witte stranden, wuivende palmen en hotelcomplexen met zwembaden, tennisbanen en duikscholen. In bars schenkt men Bacardi en Piña colada en in de nightclubs klinkt salsa en merengue. Dat is de ene kant van de Dominicaanse Republiek - die uit de brochure van de touroperators.Maar wie verder kijkt, zal ontdekken dat Hispaniola, het eiland dat de Dominicaanse Republiek deelt met buurland Haïti, heel wat meer is. Een kleurrijke bevolking die altijd wel een of ander uitbundig feest te vieren heeft, de koloniale architectuur van de hoofdstad Santo Domingo, bergketens die met tropisch regenwoud zijn begroeid, meren en mangrovebossen met een rijke fauna.

Winkelen

Santa Domingo heeft een groot winkelcentrum voor de meer welvarende inwoners en toeristen. De meeste handel vindt echter plaats op straat en op het strand. In de resorts zijn winkels waar tegen relatief hoge prijzen kunst en kleding wordt verkocht. In de omgeving van de resorts zijn straatmarkten waar vooral schilderijen en lokaal houtsnijwerk wordt verkocht. Typische souvenirs zijn sigaren, rum, koffie, kunst, kleurrijke schilderijen, houtsnijwerk, kaarsen, bewerkt speksteen, keramiek, sieraden met amber en larimar, en sarongs. Houd er rekening mee dat olieverfschilderijen lang niet altijd gemaakt zijn met olieverf. Let op met houtsnijwerk dat er geen kleine gleufjes in zitten want door temperatuurverschillen kan dit veel groter worden. Afdingen wordt sterk aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Zorg dat je je goed voorbereid met onze praktische informatie. Van handige telefoonnummers en adressen tot de lokale verkeersregels.

Bekijk praktische informatie Dominicaanse Republiek