Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Bepaal de beste reistijd voor Curaçao

Ben je van plan om een vakantie naar Curaçao te boeken? Dan is het interessant om te weten wanneer je het beste naar dit eiland van de Nederlandse Antillen reist. Je wilt immers niet je zonvakantie in het water zien vallen... Hier lees je wat de beste reistijd voor Curaçao is.

Altijd warm weer

Curaçao ligt voor de kust van Zuid-Amerika, ter hoogte van de evenaar. Dat zorgt ervoor dat je het jaar door kunt rekenen op temperaturen tussen 25° en 35° Celsius. Je geniet bovendien altijd van 8 tot 9 uur zon per dag. Met een watertemperatuur tussen 25° en 28° Celsius is het heerlijk zwemmen in de Caribische Zee. Ook 's nachts daalt het kwik bijna niet onder 20° Celsius. Je hoeft dus zeker geen warme pyjama in te pakken als je naar Curaçao reist!

Geen seizoenen zoals wij ze kennen

De vier seizoenen die we in Nederland kennen, vind je niet terug op Curaçao. Wel kun je het klimaat opdelen in drie jaargetijden: een winderig seizoen, een regenachtig seizoen en de zomer. Als bezoeker zal je weinig verschil in temperatuur en regenval merken tijdens deze seizoenen, maar wind- en watersporters zoals surfers doen er goed aan van tevoren hun reisdata te checken.

Hoog- en laagseizoen

De beste reistijd voor Curaçao is tussen januari en juni. Tijdens de eerste helft van het jaar heb je altijd zon, een lekkere bries en valt er nauwelijks een druppel regen. Dat is voor veel Nederlanders dan ook het ideale moment om de koude winter of prille lente achter zich te laten en te genieten van het mooie zonnige weer op dit tropische eiland. Tussen oktober en december is het vaker bewolkt en krijg je af en toe te kampen met een hevige bui. December is de meest regenachtige maand van het jaar op Curaçao. Van augustus tot september moet je rekening houden met het orkaanseizoen, hoewel de windsnelheden boven land in de regel wel meevallen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao 
Levendig en kleurrijk: het eiland met parelwitte zandstranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en waar het met een gemiddelde temperatuur van 29 graden bijna nooit echt koud is.
Alles voor je vakantie naar Curaçao 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Curaçao.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.