Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Bepaal de beste reistijd voor Curaçao

Ben je van plan om een vakantie naar Curaçao te boeken? Dan is het interessant om te weten wanneer je het beste naar dit eiland van de Nederlandse Antillen reist. Je wilt immers niet je zonvakantie in het water zien vallen... Hier lees je wat de beste reistijd voor Curaçao is.

Altijd warm weer

Curaçao ligt voor de kust van Zuid-Amerika, ter hoogte van de evenaar. Dat zorgt ervoor dat je het jaar door kunt rekenen op temperaturen tussen 25° en 35° Celsius. Je geniet bovendien altijd van 8 tot 9 uur zon per dag. Met een watertemperatuur tussen 25° en 28° Celsius is het heerlijk zwemmen in de Caribische Zee. Ook 's nachts daalt het kwik bijna niet onder 20° Celsius. Je hoeft dus zeker geen warme pyjama in te pakken als je naar Curaçao reist!

Geen seizoenen zoals wij ze kennen

De vier seizoenen die we in Nederland kennen, vind je niet terug op Curaçao. Wel kun je het klimaat opdelen in drie jaargetijden: een winderig seizoen, een regenachtig seizoen en de zomer. Als bezoeker zal je weinig verschil in temperatuur en regenval merken tijdens deze seizoenen, maar wind- en watersporters zoals surfers doen er goed aan van tevoren hun reisdata te checken.

Hoog- en laagseizoen

De beste reistijd voor Curaçao is tussen januari en juni. Tijdens de eerste helft van het jaar heb je altijd zon, een lekkere bries en valt er nauwelijks een druppel regen. Dat is voor veel Nederlanders dan ook het ideale moment om de koude winter of prille lente achter zich te laten en te genieten van het mooie zonnige weer op dit tropische eiland. Tussen oktober en december is het vaker bewolkt en krijg je af en toe te kampen met een hevige bui. December is de meest regenachtige maand van het jaar op Curaçao. Van augustus tot september moet je rekening houden met het orkaanseizoen, hoewel de windsnelheden boven land in de regel wel meevallen.

Bekijk hier alle reizen naar Curaçao

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

Levendig en kleurrijk: het eiland met parelwitte zandstranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en waar het met een gemiddelde temperatuur van 29 graden bijna nooit echt koud is.
Alles voor je vakantie naar Curaçao

Alles voor je vakantie naar Curaçao

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Curaçao.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.