Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

De mooiste bezienswaardigheden van Curaçao

Een stukje Nederland in een tropische entourage. Levendig en kleurrijk, dát is Curaçao. Het eiland met parelwitte zandstranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en waar het met een gemiddelde temperatuur van 29 graden bijna nooit echt koud is. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao.

Curaçao: een paradijs met meer dan alleen zon, zee en strand. Trotseer de Christoffelberg in het Christoffelpark en zie talloze flamingo’s bij de zoutpannen van Jan Thiel. Snorkel naar Tugboat, het bekendste scheepswrak van het eiland en bezoek de ‘swinging old lady’ in de kleurrijke hoofdstad Willemstad. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao.

1. De paradijselijke stranden van Curaçao

Curaçao, het eiland met veertig stranden die stuk voor stuk het imago van een bounty-eiland eer aan doen. Een van de mooiste pareltjes is Cas Abao Beach in het zuidwesten van het eiland. Het water is er doorzichtig blauw, het zand is warm en de palmbomen wuiven in de wind. Plof neer onder een palapa (een overkapping van gedroogde palmbladeren) en kom er alleen vanaf voor een verkoelende duik.

Bezoek ook Playa Lagun, een rustige baai bekend door de lokale vissers die hier dagelijks aanmeren. Zowel in als op het strand, zie je de vissers hun werk doen. Van de vissen binnenhalen en schoonmaken tot ze verkopen. Zin om te blijven eten? Dit is een van de weinige plekken op het eiland waar je legaal mag barbecueën. Kies de lekkerste vis uit en het barbecueën kan beginnen! Probeer eens een van de lokale specialiteiten: Red Snapper, traditioneel geserveerd met polenta, gebakken banaan en rauwkost.

Bekijk alle reizen naar Curaçao


2. De mooiste wandeling van Curaçao in het Christoffelpark

Het noorden van Curaçao domineert het landschap van het Christoffelpark. Het grootste natuurpark van het eiland en met een oppervlakte van 2000 hectare. Het park is vernoemd naar de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus die in de 15e-eeuw het Caribische eiland ontdekte. De Christoffelberg is – letterlijk en figuurlijk – het hoogtepunt van het park.

De Christoffelberg is met zijn 357 meter geen immense verschijning, maar wel de grootste berg van het eiland. De klim naar boven is uitdagend te noemen. De wandeling begint rustig, terwijl je via vlakke bospaadjes langzaamaan de berg oploopt. Daarna verandert de weg in een samenvoeging van rotsen die steil omhoog lopen. Na 1,5 uur flink wat klauterwerk bereik je de top en heb je een 360 graden uitzicht over het groene landschap van het Christoffelpark. Praktisch: vanwege de hitte mag de Christoffelberg alleen in de vroege ochtend (van 06.00 tot 14.00 uur) worden beklommen.

3. De tropische hoofdstad: Willemstad

Als je over de handelskade van Willemstad loopt, waan je je voor even in tropisch Amsterdam. Een explosie van kleuren komt je tegemoet met de zuurstokroze en kanariegele panden. Zelfs de straatnaambordjes hebben hier Nederlandse namen, zoals Koningin Wilhelminalaan. Oorspronkelijk waren de huizen in Willemstad niet zo tropisch. De felle kleuren zijn in 1880 geïntroduceerd door een arts die dacht dat de inwoners van Curaçao oogproblemen hadden door de weerkaatsing van de felle zon op de witte huizen.

Breng ook een bezoek aan de ‘swinging old lady’ van Curaçao. De Koningin Emmabrug, in de volksmond ook wel de pontjesbrug, is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. De brug is in 1888 gebouwd op drijvende pontons en verbindt de wijken Punda en Otrabanda met elkaar. Als je over deze 168 meter lange brug loopt, voel je de golfslag van het water en swingt de old lady letterlijk mee.

4. De verbluffende onderwaterwereld van Curaçao

Met meer dan honderd duiklocaties en een gemiddelde watertemperatuur van 29 graden, is Curaçao een van de beste duiklocaties ter wereld. De koraalriffen waar een regenboog van tropische vissen leven, zijn op slechts 15 meter van het strand al te vinden. Bijvoorbeeld bij Oostpunt, een duikspot waar je het zeldzame zwarte koraal en de anemoonvis met zijn fel oranje strepen spot. Ga wel voorzichtig met het koraal om. Pak het niet vast en breek het niet af. Als koraal afbreekt duurt het jaren voordat het weer in originele staat is terug gegroeid.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Curaçao ligt op slechts 50 meter van de kust. Ongeveer dertig jaar geleden zonk vlakbij de baai van Baya een sleepboot (tugboat in het Papiamentu). Omdat het diepste punt 5 meter is snorkel je met gemak zonder gids naar het wrak toe. Na een paar minuten zwemmen zie je de Tugboat vreedzaam op de bodem liggen bedekt met kleurrijk koraal.

5. Roze flamingo’s op de witte zoutpannen van Jan Thiel

Het zoutmeer in het natuurgebied Jan Thiel is zo wit, dat het veel weg heeft van een schaatsbaan. Maar je schaatsen hoef je niet mee te nemen, zonnebril en zonnebrandcrème is voldoende. Vroeger werd hier water uit de oceaan naar toe geleid, om te verdampen tot er alleen zoutkristallen overbleven. Zout was vroeger een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Curaçao. Er wordt tegenwoordig geen zout meer gewonnen, maar de zoutpannen zijn nog wel intact.

Vandaag de dag is het de perfecte locatie voor een wandeling. Het zoutmeer krioelt van wormen en rivierkreeftjes. Het perfecte buffet voor flamingo’s. In en rondom het meer zie je de flamingo’s het zoute water met hun snavel filteren, op zoek naar hun volgende maaltijd. De felroze flamingo’s in contrast met het witte zoutmeer zorgt voor een prachtig schouwspel van kleuren. Door de overvloed aan voedsel eten de flamingo’s hier het hele jaar door hun buik vol en rond.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.