Coronavirus

Dit moet je weten over de maatregelen

28 mei 2020 Het coronavirus dat begin dit jaar opdook in China leidt tot een reeks reisadviezen en maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Wat betekent dat voor jou als reiziger of als lid van de ANWB?

Wegenwacht

De Wegenwacht is ook tijdens de Coronacrisis hard aan het werk om onze leden weer op weg te helpen. We willen je vragen om tijdens de gehele dienstverlening rekening te houden met de RIVM-richtlijnen en afstand te houden van de Wegenwacht.

ANWB Reiswijzer Europa

In deze reiswijzer kun je allerlei informatie vinden over populaire vakantielanden en de corona maatregelen op het gebied van bezienswaardigheden, horeca, situatie aan de grens, enz.

Informatie overheid en reisadviezen

Vragen over het coronavirus kun je stellen op het publieksinformatienummer van de rijksoverheid 0800 - 1351.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle (vakantie)reizen af.

Omboeken bij de ANWB Reisbedrijven

Hier vind je informatie over de maatregelen die door de ANWB reisbedrijven 'FOX Verre reizen', 'Pharos Reizen', 'ANWB Ledenreizen', 'ANWB Camping', 'Kampeerreizen van ANWB' en 'Travelhome' zijn en worden genomen. 

Meer informatie per ANWB reisbedrijf

Jouw rechten als reiziger

Wat zijn je rechten bij calamiteiten voor en tijdens georganiseerde reizen. Bekijk de informatie en veelgestelde vragen.

ANWB Creditcard

Wat zijn je rechten als je een reis, weekendje weg of dagje uit hebt geboekt met je ANWB Creditcard. 

ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering

Wat betekent het coronavirus voor jouw ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering? Hoe zit het met het annuleren van je reis, de kosten van een langer verblijf op je vakantiebestemming en vergoeding van niet genoten vakantiedagen?

Situatie op de Europese wegen

De uitbraak van het coronavirus bemoeilijkt het Europese verkeer. Volg ons op twitter @ANWBEuropa voor de actuele situatie.

Tijdelijke maatregelen ANWB

Deze maatregelen heeft de ANWB genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 

Uitjes en tickets 'Land van ANWB'

Wat moet je doen als je door het coronavirus niet naar een uitje of voorstelling kan of als je liever niet gaat?

Over het virus

Het coronavirus wordt veroorzaakt door het virus 2019-nCoV en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het de naam COVID-19 gegeven. De WHO heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus  bestempeld als een internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Het virus krijgt van de VN-organisatie de 'PHEIC-status'. Dat is de Engelse afkorting van Internationale Noodsituatie in de Publieke Gezondheid. De WHO kan met aanbevelingen komen om de crisis te bestrijden en lidstaten worden geacht die op te volgen.

Heb je andere vragen m.b.t. het corona-virus, stel ze aan onze experts.