Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Gevarieerde rondreis door Colombia langs steden en stranden

Colombia is een afwisselende reisbestemming en heeft enorm veel te bieden qua bezienswaardigheden, natuur, cultuur, stranden en meer. Tijdens een rondreis door Colombia zie je zoveel mogelijk van dit bijzondere land. Het kan behoorlijk lastig zijn om een reisroute door dit grote Zuid-Amerikaanse land samen te stellen. Door te kiezen voor een georganiseerde rondreis hoef je niet zelf alles uit te zoeken of te organiseren, zodat je optimaal van je vakantie geniet.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Colombia 
Colombia, een van de meest veelzijdige landen van Latijns-Amerika. Van de besneeuwde bergtoppen in de Andes tot witte Caribische stranden. Waar Spaanse koloniale architectuursteden als Cartagena definieert.
Alles voor je vakantie naar Colombia 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Colombia.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De koloniale steden van Colombia

Tijdens een rondreis door Colombia wordt haast altijd de hoofdstad Bogota aangedaan. Naast de hoofdstad is dit ook de grootste stad van het land. Hier vind je talloze interessante musea die een bezoek waard zijn, waaronder het Museo d’Oro en het Museo Botero. Hier bewonder je werken van de uit Medellin afkomstige Fernando Botero en een grote verzameling van onder andere Picasso, Dali, Monet en Klimt. Schijnt de zon? Neem dan de kabeltrein naar Monsarate voor een weids uitzicht over de stad. Medellín is een bruisende stad aan de Caribische kust met een heel andere sfeer en klimaat. Waar het in Bogota veel kan regenen door de hoge ligging op 2600 meter staat Medellín bekend als de stad waar het altijd lente is. Je kunt goed stappen in deze levendige stad. Rondom het Parque lleras vind je een groot aantal clubs, bars en cafés.

Ontdek de Colombiaanse koffieregio

In de Colombiaanse koffieregio wordt 8 procent van de totale wereldproductie koffiebonen geproduceerd. Hiermee komt Colombia uit op de derde plek in de top drie van koffielanden, na Brazilië en Vietnam. Tijdens een meerdaags bezoek aan deze regio breng je een bezoek aan de groene Valle de Cocora met hoge waxpalmbomen, het kleurrijke Salento en ga je naar een koffieplantage voor een rondleiding. Hierbij maak je kennis met het complete productieproces van de koffie, van zaad tot koffie. Vaak ga je na de rondleiding het veld in om zelf koffiebonen te plukken.

De mooiste stranden van Colombia

Vaak sluit je jouw rondreis door Colombia af met een aantal ontspannen dagen aan het strand. Een absolute aanrader is het nationale park Tayrona. Verblijf in het plaatsje Santa Marta om de Caribische kust te ontdekken. Dit is de oudste stad van Colombia en Santa Marta wordt omringd door bergen, jungle en de mooiste zandstranden. De kans is groot dat je brulapen spot tijdens een wandeling door de jungle, evenals vlinders in allerlei kleuren en maten. Het helderblauwe zeewater nodigt na een wandeling door de jungle uit om af te koelen. Een andere mooie uitvalsbasis voor liefhebbers van strand en natuur is Palomino. Deze rustige kustplaats is nog redelijk onontdekt.