Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Cambodja

Bereid je vakantie naar Cambodja goed voor en lees meer over de benodigde reisdocumenten en welke douaneregels er gelden. Krijg een indruk van de mooiste bezienswaardigheden, zoals de tempelcomplexen van Angkor die uit het Khmer-rijk stammen, het zoetwatermeer Tonle Sap met met drijvende dorpen en vanaf de oevers van de Mekong-rivier spot je de zeldzame Irrawaddy dolfijnen. Alles komt samen in de groepsreizen en singlereizen, vaak met een uitstap naar buurland Vietnam. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Cambodja.

De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja 

Bewonder de door de jungle overwoekerde tempel in Angkor en ga op zoek naar de zeldzame roze dolfijnen in de Mekong-rivier.

 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Cambodja

In Cambodja ga je op zoek naar cultuur en leer je meer over de geschiedenis van dit bijzondere land. Maak kennis met de goedlachse lokale bevolking en geniet van de weelderige natuur.

Goed voorbereid op vakantie naar Cambodja

Een vakantie naar een Aziatisch land als Cambodja vergt de nodige voorbereiding. Zo duurt de vliegreis zo’n 16 à 20 uur en heb je bij aankomst in het land een paspoort met geldig visum nodig. Daarnaast is ook een vaccinatie tegen gele koorts verplicht en moet je een vaccinatiebewijs overleggen bij de douane. Huur je tijdens je vakantie een auto? Zorg dan dat je in het land zelf een lokaal rijbewijs koopt, want een Nederlands of internationaal rijbewijs is niet geldig.

Vakantie in Cambodja: tips en bezienswaardigheden

In Cambodja is genoeg te zien en te doen om een vakantie van een aantal weken te vullen. Bepaal daarom van tevoren wat je het liefst wil zien en stippel een route uit langs verschillende bezienswaardigheden. Uiteraard bezoek je Angkor, waar je prachtig bewaarde tempels uit het Khmer-rijk vind, midden in een tropisch woud. Ook indrukwekkend is een bezoek aan de Killing Fields, een massagraf uit de tijd van de Rode Khmer, waar de vele slachtoffers worden herdacht.

Verschillende soorten vakanties

Cambodja leent zich uitstekend voor een rondreis met een motor of scooter. Ga op avontuur en rijd door idyllische velden en boerendorpen richting de bijzondere bezienswaardigheden in het land. Maar je kunt hier ook genieten van een ontspannen vakantie in een resort, waar eten, drinken en activiteiten voor je geregeld worden.