Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

Het is het hele jaar door lekker warm in Cambodja vanwege het tropische klimaat van deze populaire Aziatische vakantiebestemming. In tegenstelling tot buurlanden Thailand en Vietnam zijn er geen grote verschillen in het klimaat binnen Cambodja. Wel zijn er verschillende seizoenen die bepalend zijn voor de beste reistijd voor Cambodja. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober, terwijl er van november tot en met maart zeer weinig regen valt. Dit is het droge seizoen en daarmee ook het hoogseizoen voor het toerisme.

Tropische temperaturen in Cambodja

De gemiddelde temperatuur in Cambodja ligt het hele jaar rond de 30 graden Celsius vanwege het tropisch moessonklimaat. De temperatuur bereikt het laagste punt in het droge seizoen, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. In april ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 34 en 37 graden. Bij de start van het regenseizoen in mei loopt de gemiddelde temperatuur weer wat terug. Vanwege de hoge luchtvochtigheid is dit echter niet direct te merken aan de gevoelstemperatuur. De luchtvochtigheid ligt in het natte seizoen boven de 80 procent. Landinwaarts zijn de temperaturen nog hoger, omdat regenbuien worden tegengehouden door het Olifantgebergte en het Cardamomgebergte.

Het regenseizoen in Cambodja

Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Tijdens deze maanden valt er relatief veel neerslag, voornamelijk in de gebieden aan de kust. Dat kan zelfs overstromingen tot gevolg hebben. Vanaf november verbetert het weer snel, waardoor dit de start is van de beste periode om een vakantie naar Cambodja te boeken. Ook wordt in deze maand het waterfestival Bon Om Thook georganiseerd. Januari en februari zijn de droogste maanden en er staat geregeld een verfrissend windje, wat prettig is als je in Sihanoukville op het strand wilt genieten van de zon. Wil je de drukte zoveel mogelijk ontlopen? Dan is het aan te raden om in de maanden november, maart of april een rondreis naar Cambodja te plannen. Deze maanden kunnen als tussenseizoen gezien worden. Het is warm en relatief droog, maar deze perioden zijn minder druk dan de zomer- of kerstvakantie.

Bekijk hier alle reizen naar Cambodja

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja

De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja

Bewonder de door de jungle overwoekerde tempel in Angkor en ga op zoek naar de zeldzame roze dolfijnen in de Mekong-rivier.
Alles voor je vakantie naar Cambodja

Alles voor je vakantie naar Cambodja

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Cambodja.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!