Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Carnaval, watervallen en wereldberoemde steden

Tijdens een vakantie in Brazilië beleef je het allemaal.

Bekijk reizen 

Natuur en cultuur ontdekken tijdens een rondreis door Brazilië

Met de bus, binnenlandse vluchten of de auto ontdek je in een paar weken de veelzijdigheid van Brazilië. Wissel af tussen grote steden, witte stranden, moerasgebieden en jungles. Je komt misschien zelfs wel oog in oog te staan met wilde dieren.

Op zoek naar wat anders?

De 11 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië 
Het land van het wereldberoemde strand de Copacobana en de ongerepte Pantanal-moerassen. Maak ook kennis met de Europees-Afrikaanse cultuur tijdens het feestelijke carnaval en in koloniale steden.
Alles voor je vakantie naar Brazilië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Brazilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Dans de hele nacht in Rio de Janeiro

Begin je rondreis door Brazilië in de bruisende hoofdstad Rio de Janeiro. Bezoek de bekende heuvel Corcovado, waarop het grote Christusbeeld staat. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad. Strijk aan het eind van de dag neer op het hippe strand van Ipanema, waarover ooit gezongen werd. Daarna dans je de hele nacht lang in de moderne bars en clubs in de wijk Lapa.

Ontdek het natuurgeweld van de watervallen van Foz do Iguacu

Vlieg vanaf Rio door naar Foz do Iguacu, de wereldberoemde watervallen die onder donderend geraas naar beneden vallen. Je kunt hierna ook een dag de Argentijnse kant bezoeken. Aan de Braziliaanse kant volg je een duidelijke route om de watervallen van veraf te bekijken voor een goed overzicht. De Argentijnse kant brengt je dichter bij het water. Je bezoekt hier ook het drielandenpunt waar Brazilië, Argentinië en Paraguay samenkomen. Of bezoek het vogelpark Parque das Aves, waar je onder meer ibissen en flamingo’s spot.

Bewonder de blauwe meren en grotten van Bonito

Vanuit Foz do Iguacu vervolg je je rondreis door Brazilië richting Bonito. De natuur in de nabije omgeving van deze plaats is erg indrukwekkend. Je vindt hier grotten, heldere rivieren vol vissen, grote watervallen en blauwe meren. Bewonder de talloze vissoorten tijdens een snorkeltocht. Op sommige plekken kun je kleine vissen aan je voeten laten knabbelen: een echte wellnessbeleving. In de stad heerst een gezellige sfeer en je proeft er tropische cocktails in een van de vele bars.

Trek door het moerasgebied van de Pantanal

Na Bonito vervolg je de rondreis door Brazilië naar Pantanal. Dit is een moerasgebied waar je met wat geluk kaaimannen, gordeldieren, anaconda’s en capibara’s tegenkomt. Je kunt hier varen, vissen, paardrijden of wandelen. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen. In de verte zie je misschien jaguars, apen en toekans.

Kom tot rust op het strand van Fortaleza

Je rijdt hierna naar Campo Grande om een vlucht te nemen naar Fortaleza, een stad die door Nederlanders is gesticht. In deze omgeving bevinden zich diverse prachtige stranden zoals het plaatsje Cambuco. Rust heerlijk uit aan het eind van je rondreis door Brazilië op het witte zandstrand of ga voor een sportieve activiteit. Cross door het zand met een buggy of neem kitesurflessen. Vanuit Fortaleza vlieg je weer terug naar huis.