Bezienswaardigheden Brazilië

Tijdens een rondreis door Brazilië kom je langs vele hoogtepunten. Bezoek de meest imposante steden, kijk je ogen uit in Rio De Janeiro of bezoek de mooiste plekjes in de bijzondere natuur. 

Christus de Verlosser

Christo Redentor, hét boegbeeld van Brazilië. Christus de Verlosser is een bekend, groot standbeeld van Jezus Christus in de stad Rio de Janeiro. Het beeld is 38 meter hoog en staat op de 710 meter hoge berg Corcovado. Bij dit standbeeld op deze berg heb je een geweldig uitzicht over de stad. Volgens veel van de reizigers die een rondreis door Brazilië hebben gemaakt zeggen zij dat het bezoeken van Christus de Verlosser absoluut één van de hoogtepunten van de reis is geweest. Het geweldige uitzicht en het onbeschrijfelijke gevoel om daar te mogen zijn moet je eigenlijk gewoon meegemaakt hebben!

Copacabana

"At the Copa, Copacabana, The hottest spot north of Havana.." Copacabana, een droombestemming en natuurlijk bekend van het wereldberoemde nummer van Barry Manilow. Dit bekende strand van Brazilië wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht en mag het bekendste strand van de wereld genoemd worden. Copacabana is een wijk in Rio de Janeiro, bekend vanwege het vier kilometer lange strand in de vorm van een halve maan.

Iguazu falls

De watervallen van Iguazu zijn één van de mooiste natuurverschijnselen in de wereld. Samen vormen de watervallen het grootste complex van heel Zuid-Amerika. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en vallen tot 82 meter naar beneden. Het bezoeken van de Iguazu falls moet je eigenlijk doen als je hier veel tijd voor hebt. Bij de watervallen vind je verschillende indrukwekkende uitzicht punten en is het mogelijk om de watervallen heen lopen en zo ook een bezoek aan Argentinië brengen.

Fernando de Noronha

Fernando de Noronha is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je aan Brazilië denkt, maar dit geweldige plekje op de wereld zul je nooit meer vergeten als je er eenmaal bent geweest. Fernando de Noronha is een Braziliaans archipel in de Atlantische Oceaan. Het archipel bestaat uit 21 eilanden en is te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De eilanden zijn ontstaan door een vulkaanuitbarsting en zijn nu een belangrijk gebied voor Brazilië. Met zijn kristalheldere water, schitterende onderwaterwereld en spectaculaire tropische landschappen vind je hier één van de mooiste plekken van Brazilië.

 

Rondreis Brazilië boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Brazilië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Brazilië

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Brazilië van FOX