Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De beste reistijd voor Bonaire

Zon, zee, strand en een relaxte sfeer, dat is Bonaire. Maar wat is de beste reistijd om Bonaire te bezoeken? Hieronder lees je er alles over.

Klimatologisch de beste strandbestemming

Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat met het hele jaar door stabiele temperaturen rond 30 graden Celsius die 's avonds dalen tot 23 graden. Klimatologisch gezien is Bonaire een van de beste strandbestemmingen, omdat het er altijd warm is maar nooit te heet. Dat komt door de noordoostelijke passaatwind. Verder is het eiland erg zonnig en valt er weinig regen. De beste reistijd voor Bonaire is tussen februari en juni, want dan zijn er nauwelijks dagen met neerslag. In de maanden oktober tot en met december valt ongeveer de helft van de totaal gemeten neerslag per jaar (gemiddeld 500 millimeter).

Ontdek een kleurrijke onderwaterwereld

Omdat Bonaire vrij dunbevolkt is, kan de natuur hier ongestoord zijn gang gaan, zeker onder water. De koraalriffen aan de westkant van het eiland zijn populaire duiklocaties. Daarnaast is er een grote variatie aan zeedieren, zoals moeralen, zeepaardjes, roggen, zeeschildpadden en barracuda's. Wil je duiken of snorkelen? De beste reistijd voor Bonaire is in dat geval het voorjaar of de zomer. In het najaar zijn er tropische depressies en soms zelfs orkanen, waardoor de zee een stuk ruiger is. De watertemperatuur is het hele jaar door met gemiddeld 25 graden altijd aangenaam.

Rondstruinen in warm Kralendijk

Op vakantie op Bonaire maak je kennis met de kleurrijke hoofdstad Kralendijk. De vrolijke gevels worden door de stralende zon extra uitgelicht. In de stad is het altijd warm. Zelfs als het bewolkt is, komt het kwik niet onder de 27 graden. Ook hier waait de passaatwind uit het oosten, maar op beschutte plekken voelt het warmer aan. Ook tijdens een bezoek aan andere mooie plekken op Bonaire, zoals natuurreservaat Washington Slagbaai met zijn bijzondere flora en fauna en het authentieke dorp Rincon, zorgt deze wind voor verkoeling.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Bonaire 
Een stukje Nederland waar je snorkelt tussen de zeeschildpadden, wandelt door de cactuswouden en naar het eiland Klein Bonaire vaart.
Alles voor je vakantie naar Bonaire 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Bonaire.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.