Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Aruba?

Wat de beste reistijd voor Aruba is, is deels afhankelijk van je wensen. Ben je van plan om met de kinderen van een zonvakantie te genieten of wil je vooral rustig wandelen door de rotsachtige natuur? Ook het Arubaans carnaval kan de beste reistijd voor een vakantie naar Aruba beïnvloeden.

De beste weersomstandigheden

Houd je vooral rekening met het weer op het eiland? Dan is de periode van december tot en met april de beste reistijd voor je vakantie naar Aruba. Dat is namelijk het droogseizoen, waardoor je geen last zult hebben van tropische stormen. Met een gemiddelde temperatuur van 29º Celsius is het bovendien warm genoeg voor een strandvakantie. Het nadeel van deze periode is dat het drukker is op het eiland. Wil je graag in alle rust wandelen of op wat stillere stranden ontspannen? Dan is het regenseizoen van juni tot en met november je beste reistijd voor Aruba. Het regent voornamelijk in de avonden en grote stormen komen gelukkig relatief weinig voor op het eiland.

Arubaans carnaval

Wat begon als een reeks kleine straatfestivals is uitgegroeid tot een wekenlang feest met grote optochten en kleurrijke kostuums. Als je het Arubaans carnaval niet wilt missen, is de periode van begin januari tot begin maart de beste reistijd voor je vakantie op Aruba. In januari beginnen de eerste festiviteiten al, maar de grootste optochten vinden meestal plaats aan het einde van de periode. Op de laatste dag wordt bovendien King Momo verbrandt. De verbranding van de symbolische geest van het Arubaanse carnaval markeert het einde van de feestperiode. Droom je er dus van om mee te feesten in dit legendarische festival? Dan is eind februari of begin maart de beste reistijd voor Aruba.

Bekijk hier alle reizen naar Aruba

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Aruba

De mooiste bezienswaardigheden van Aruba

Een tropisch stukje Nederland, bezaaid met cactussen en stranden die overlopen in de doorzichtige zee: ‘One happy island’.
Alles voor je vakantie naar Aruba

Alles voor je vakantie naar Aruba

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Aruba.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!