Vakantie Aruba

Aruba, een Benedenwinds eiland even ten westen van Curaçao, behoort niet meer tot de Nederlandse Antillen, maar wel tot het Koninkrijk der Nederlanden, net als Curaçao, Sint-Maarten en de drie eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. De laatste drie noemen we samen Caribisch Nederland of ook wel de BES-eilanden.

In Oranjestad zijn veel luxe winkels en boetieks waar ondermeer sieraden met edelstenen, tafellinnen, merkkleding, gadgets en bijzondere elektronicaspeeltjes worden verkocht. De grote hotels hebben ook souvenirwinkels. Er wordt in beperkte mate in een kunstgalerij en het museum lokaal handwerk verkocht. De meeste producten zijn echter afkomstig uit Nederland (Delfts blauw, klompen en kaas), Madeira (borduurwerk) en Indonesië (handwerk en houtsnijwerk). Aruba staat bekend om het feit dat de plant aloë overvloedig aanwezig is. Op het eiland worden allerlei huidverzorgingsproducten met aloë gemaakt en verkocht. Afdingen op de markt wordt aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.

Praktische informatie nodig?

Ga je op vakantie naar Aruba? Bereid je dan reis en verblijf dan goed voor met onze Landeninformatie. Hierin vind je alles over de lokale munteenheid, de reisdocumenten die je nodig hebt op Aruba en hoe het zit met de gezondheidszorg.

Bekijk praktische info Aruba