Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gwen (14): 'Op de fiets voel ik me vrij'

‘Ik heb geen fijne jeugd gehad. Op mijn 8ste werd ik uit huis geplaatst vanwege verwaarlozing. Twee jaar geleden verhuisde ik van een jeugdgroep naar een gezinshuis van jeugdhulporganisatie TriviumLindenhof. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik leer hier om te leven in gezinsomstandigheden.

De directeur sprong achterop

Ik ben één van de 50 jongeren van TriviumLindenhof die een fiets heeft gekregen van het Kinderfietsenplan. Ik mocht als allereerste een fiets uitkiezen. Ik koos de mooiste en toen sprong de directeur bij mij achterop! Superleuk.
Ik ben heel blij met mijn fiets, want mijn vorige viel bijna uit elkaar, zat vol roest en werd te klein. Ik had die al een paar jaar. Geld voor een nieuwe fiets, een computer of telefoon is er vaak niet in het gezinshuis. 

Buiten kom ik tot rust

Ik fiets elke dag 12 kilometer naar school. In dit dorp is geen middelbare school, dus ik zou niet weten hoe ik anders op school moet komen. Voor openbaar vervoer is ook geen geld. Na school en in de weekeinden pak ik ook graag mijn fiets. Ik hou ervan om buiten te zijn. Op de fiets voel ik me vrij; buiten kom ik tot rust.