Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Kinderfietsenplan Toolkit

Teksten, beeld en promotiemateriaal

Wat goed dat je op deze pagina bent. Dat betekent dat je ons de komende weken wilt helpen om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen door de boodschap over onze campagne actief te verspreiden. Heel erg fijn. Want alleen door zoveel mogelijk fietsen in te zamelen zorgen we er voor dat alle kinderen in Nederland de kans krijgen om al jong te leren fietsen. En dat betekent een beter verkeersinzicht en minder verkeersongelukken.

Als het goed is heb je zelf al posters en flyers ontvangen. Deze vind je ook digitaal op deze pagina. Daarnaast hebben we nog een aantal extra items beschikbaar gesteld om jou te helpen het ANWB Kinderfietsenplan onder de aandacht te brengen bij buren, bekenden, vrienden, de media of wellicht een vereniging waar je lid van bent. Bekijk hieronder wat er beschikbaar is en kies wat jij goed kunt gebruiken.

Succes. En vooral: bedankt voor je hulp!

Promotietoolkit

1. Beeldmateriaal

Hieronder vind je een aantal beelden die je voor ter promotie van het ANWB Kinderfietsenplan mag gebruiken. Stuur er bijvoorbeeld eentje mee met het persbericht of deel ‘m via je eigen social media kanalen.

Download JPG-beelden

2. Social kanalen

We kunnen Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. Daarom hebben we een aantal posts en bijschriften ontwikkeld die je kunt gebruiken om het ANWB Kinderfietsenplan ook online te promoten.

Download posts en bijschriften (zip)

3. Promotiebericht

Deze uiting is zeer geschikt als gratis advertentie in een krant. Maar je kunt ‘m ook inzetten voor de website of nieuwsbrief van de vereniging waarvan je lid bent of school in de buurt.

Download promotiebericht (pdf)

4. Nieuwsbrief- of websitetekst

Geen ruimte in een nieuwsbrief voor het bovenstaande promotiebericht, maar wel voor tekst? Hieronder vind je een aantal tekstsuggesties voor op een website of in een nieuwsbrief. Je hebt uiteraard de vrijheid om deze eventueel nog aan te passen.

Download suggesties (docx)

5. Raamposter

Wil je graag aandacht vragen voor het ANWB Kinderfietsenplan? Download dan deze poster en hang om voor jullie eigen raam. Het is A3 formaat.

Download poster (pdf)

6. Flyer

Wil je er graag flyers verspreiden in je eigen buurt? Bijvoorbeeld door ‘m op het prikbord van de supermarkt of bibliotheek (als deze weer open is) te hangen, download dan deze eenzijdige flyer en laat ‘m printen. Het is een A5 formaat (halve A4).

Download flyer (pdf)

7. Informatiekaartjes

Deze informatiekaartjes zijn klein en kun je makkelijk delen met vrienden, bekenden of je buren. We hebben ze in A6 formaat (kwart van een A4) opgemaakt. Let op: ze zijn tweezijdig gedrukt.

Download informatiekaartjes (pdf)

8. Hardcopy toolkit

Wil je een hardcopy toolkit aanvragen, dan kan dat ook! In de hardcopy variant zit naast een begeleidende brief, 2x posters, 5x flyers en 10x informatiekaartjes.

Interesse? Stuur een mail naar kinderfietsenplan@anwb.nl. Let wel op: we hebben een beperkte voorraad dus op=op.

9. Persbericht

Heb je goede relaties met je lokale krantje of het stadsjournaal? Deel dan gerust het onderstaande persbericht met de redactie. In het persbericht wordt uitgelicht waarom we dit doen en roepen we op om vooral ook mee te helpen door je fiets te doneren.

Download persbericht (pdf)