Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scooter rijbewijs kosten

Hoeveel kost een scooter rijbewijs?

Ben je van plan om je scooter rijbewijs te gaan halen? Dan is het fijn om een indicatie te hebben hoeveel een scooter rijbewijs je gaat kosten. Scooter rijbewijs kosten zijn onder te verdelen in drie onderdelen: de kosten voor de rijlessen, de kosten voor het theorie-examen en tot slot de kosten voor de praktijkexamens. Wij vertellen je er hieronder meer over!

Kosten scooter rijlessen

Als eerste gaan we in op de totale kosten voor de scooter rijlessen. Deze verschillen in de praktijk erg per persoon, afhankelijk van het aantal benodigde lessen. Ga uit van een minimaal aantal van vier rijlessen.

Ook is een eendaagse opleiding mogelijk. Je krijgt dan voor een vaste prijs vier uur aan rijlessen met de scooter en het praktijkexamen. Wij raden aan om bij jouw ANWB rijschool in de buurt te kijken voor de mogelijkheden. Zoek een ANWB rijschool in de buurt

Kosten theorie-examen en voorbereiding

Voordat je kan beginnen met rijlessen moet je al geslaagd zijn voor het theorie-examen. Voor het theorie-examen zelf betaal je € 51,-. De kosten voor de voorbereiding op dit examen zijn afhankelijk van jouw wensen. Zo heb je een theorieboek voor het rijbewijs AM voor € 19,50 en voor € 34,50 krijg je een theorieboek en een online omgeving met oefenexamens.

Kosten scooter praktijkexamen

Tot slot is ook het praktijkexamen onderdeel van je rijbewijs AM. De kosten voor het praktijkexamen voor de scooter zijn € 213,50. Dit is inclusief kosten voor de administratie, het gebruik van de lesmotor en de aanwezigheid van de rijcoach.