Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scooter theorie oefenen

Theorie-examen scooter oefenen? 5 handige tips

Bij de ANWB ondersteunen we je bij het leren voor de theorie voor de bromfiets. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet, zodat jij optimaal voorbereid bent op het theorie-examen.

Tip #1 – Een goede voorbereiding…

Ter voorbereiding op je scooter theorie-examen is het goed om te weten hoe het examen ongeveer verloopt. Het theorie-examen bij het CBR bestaat in totaal uit 50 vragen. Je krijgt vragen over verkeersregels en verkeersinzicht, waarbij je er 44 of meer goed moet beantwoorden om te slagen. Voor het scooter theorie-examen heb je in totaal 30 minuten de tijd. Na afloop krijg je meteen de uitslag: geslaagd of gezakt.

Ons theorieboek voor de bromfiets helpt je bij de voorbereiding en is verkrijgbaar in de ANWB webwinkel. 

Tip #2 – Scooter theorie-examen aanvragen

Goed nieuws: vanaf 15,5 jaar kan je al de theorie-examen voor de scooter afleggen. Het is aan te raden om op tijd je theorie-examen aan te vragen bij het CBR, in verband met wachtlijsten. Vooral tijdens de zomervakantie is een drukke periode. Het aanvragen van het theorie-examen voor de scooter is met je persoonlijke DigiD mogelijk op de website van het CBR. Pas als je geslaagd bent voor het theorie-examen en je 16 jaar oud bent, kun je starten met je praktijklessen.

Tip #3 – Vergeet de oefenexamens niet

Je loopt met de bromfiets rechtdoor. Moet je de auto voor laten gaan? Je rijdt hier met de bromfiets 50 kilometer per uur. Mag dat? Dit zijn slechts twee voorbeelden van vragen die je tijdens het theorie-examen kan krijgen. Onze scooter theorie oefenen tip 3 is dan ook om de oefenexamens zeker niet vergeten. Door het oefenen met scooter theorie-examens krijg je een goed beeld van het soort vragen en zie je direct op welke onderwerpen je goed scoort (en waar je nog wat extra tijd aan moet besteden).

Tip #4 – De theorie-examendag

Het is zo ver: de dag van je theorie-examen voor de scooter. Met bovenstaande tips kom je al een heel eind, maar ook op de dag zelf zijn er een aantal zaken belangrijk. Zorg dat je goed uitgerust bent, ben op tijd aanwezig en vergeet niet om je identiteitsbewijs mee te nemen naar het examen. Vertrouw op je eigen kennis: je hebt goed geleerd! Succes!