Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Over MAA

De MAA heeft 38 piloten in dienst en opereert met 8 helikopters. Daar begint het mee.
cZe vliegt voor vier traumacentra, de Regionale Ambulance voorziening Fryslân, voor (semi)overheden en voor evenementenorganisaties; zeven dagen per week, 24 uur per dag. Haar 46 medewerkers goed opgeleid, betrokken en geïnspireerd.

Voor vier traumacentra verzorgt ANWB Medical Air Assistance het vervoer per helikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT). Een MMT bestaat uit een arts, een verpleegkundige en de piloot. Deze vier traumacentra zijn door de overheid aangewezen om een MMT per helikopter te vervoeren. De helikopter die door het MMT wordt gebruikt wordt meestal traumahelikopter of Lifeliner genoemd.

Voor de Waddeneilanden verzorgt ANWB Medical Air Assistance het vervoer per helikopter van patiënten in opdracht van en in samenwerking met Regionale Ambulance Voorziening Fryslân. Deze helikopter wordt ambulancehelikopter of Medic01 genoemd.

De ANWB MAA is een zelfstandig dochterbedrijf van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB en opereert vier EC135 (H135) helikopters ingezet als traumahelikopters en twee reservehelikopters, waarvan één van het type H135. Daarnaast opereert ze een ambulancehelikopter en een reserve van het type Airbus Helicopters H145. Met deze acht helikopters bestrijkt de MAA heel Nederland.