Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Soms telt elke seconde

Traumahelikopter-piloot George Stallen vertelt zijn ervaringen over zijn bijzondere werk aan de redactie van de Kampioen.

Naar het interview 

Over MAA

De MAA heeft ruim 38 piloten in dienst en opereert met 8 helikopters. Daar begint het mee.
Ze vliegt voor vier traumacentra, de Regionale Ambulance voorziening Fryslân, voor (semi)overheden en voor evenementenorganisaties; zeven dagen per week, 24 uur per dag. Haar ruim 50 medewerkers zijn goed opgeleid, betrokken en geïnspireerd.

Voor vier traumacentra verzorgt ANWB Medical Air Assistance het vervoer per helikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT). Een MMT bestaat uit een arts, een verpleegkundige en de piloot. Deze vier traumacentra zijn door de overheid aangewezen om een MMT per helikopter te vervoeren. De helikopter die door het MMT wordt gebruikt wordt meestal traumahelikopter of Lifeliner genoemd.

Voor de Waddeneilanden verzorgt ANWB Medical Air Assistance het vervoer per helikopter van patiënten in opdracht van en in samenwerking met Regionale Ambulance Voorziening Fryslân. Deze helikopter wordt ambulancehelikopter of Medic01 genoemd.

De ANWB MAA is een zelfstandig dochterbedrijf van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB en opereert zes Airbus EC135 helikopters die worden ingezet als traumahelikopter. Daarnaast opereert het bedrijf twee ambulancehelikopters van het type Airbus EC145. Met deze acht helikopters bestrijkt ANWB MAA heel Nederland.