Aangifte doen in het buitenland

Print en neem mee!

De iets minder leuke kant van reizen is de kans op diefstal of inbraak, bijvoorbeeld in de caravan. Aangifte doen bij de politie is in een vreemde taal niet altijd makkelijk. Print daarom dit formulier met standaardgegevens waar iedere agent om vraagt. Vooraf even invullen is wel zo handig!

Je kunt massa’s maatregelen nemen, maar roof uit je tent of caravan voorkom je hooguit als je ’m in een kluis zet. Bovendien zijn we allemaal potentiële slachtoffer van zakkenrollers. Na zo’n belevenis moet je aangifte doen en dat valt niet altijd mee. Formele taal in een buitenlands dialect, daar kun je zelfs met je talencursus geen touw aan vastknopen.

Vul de gegevens in met dit formulier

Om aangifte te kunnen doen, vraagt een politieagent om een aantal standaardgegevens. Die vind je op ons formulier. Natuurlijk moet je ook een ‘verhaal’ vertellen en signalementen doorgeven. Daar kunnen we geen panklare oplossing voor bieden, maar met handen, voeten en toneelspel – en dit formulier – kom je een heel eind. De meeste gegevens kun je van tevoren invullen. Doen!