19x fietsendragers voor elektrische fietsen

De fietsendragers van 2020

Behalve een caravan hangen we ook graag een fietsendrager aan onze trekhaak. Dit zijn de 19 beste fietsendragers voor elektrische fietsen uit 2020. Speciaal voor één of twee e-bikes.

Wie het verderop wilt zoeken met zijn of haar e-bike, heeft een fietsendrager nodig. Er zijn speciale fietsendragers voor elektrische fietsen die je monteert op je trekhaak. Want e-bikes zijn zwaar en moeten daarom extra goed bevestigd worden. Wij selecteerden 19 fietsendragers voor elektrische fietsen en keken naar het gebruiksgemak en de functionaliteit. Een rijtest hebben wij niet uitgevoerd.

Eerst dit: let op de kogeldruk

Twee e-bikes en een fietsdrager zijn al snel zwaarder dan 65 kilogram. Het is daarom zeer verstandig om rekening te houden met de maximale kogeldruk van je auto. Het gewicht van de fietsen én drager mag de maximaal toegestane kogeldruk niet overschrijden. Deze kogeldruk vind je in het instructieboekje van de auto. Een te hoge kogeldruk zorgt voor afwijkende rijeigenschappen en kan resulteren in onveilige verkeersituaties.

Dan dit: de RMC trekhaak

Veel compacte- en elektrische auto’s mogen geen last trekken. Hiervoor is de RMC trekhaak (rear mounted connector) ontwikkeld met een speciale kogel. Heb je zo’n auto, informeer dan of de fietsendrager die je op het oog hebt, past op een RMC trekhaak.

Resultaten per fietsendrager

Deze fietsendragers voor elektrische fietsen zijn niet getest, er is daarom ook geen winnende fietsendrager in dit overzicht. Klik op de naam van de fietsendrager voor de beoordeling, specificaties en toelichting op het gebruik van de fietsendrager.


Fietsendrager bevestigen en fietsen plaatsen

Nu is het aan jou de beurt om de fietsendrager op je auto te bevestigen. Hoe je dat precies doet, en hoe je vervolgens de fietsen plaatst, leggen we je stapsgewijs uit.

Ontdek Nederland op de fiets

Speciaal voor jou geselecteerd