Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

6x opvallende fietsen voor 2024

Ook in 2024 zien we fietsen in de markt die opvallen. Van fietsen voor stadsgebruik en woon-werkverkeer tot recreatief gebruik. En van klein, licht en opvouwbaar tot e-bikes die geschikt zijn voor lange toertochten. Deze zes fietsen hebben nét iets extra’s en geven we graag een extra podium.

1. Lemmo One 

Deze hippe stadsfiets is licht en goedkoop voor een e-bike: de Lemmo One start bij € 1.990,-. Voor het model met aandrijfriem betaal je €200 extra. Voor (e-bike)twijfelaars een ideale fiets: Lemmo heeft namelijk een vrijloop geplaatst op de achterwielmotor, waardoor je deze e-bike ook kunt gebruiken als normale fiets. De accu is gemonteerd tussen het frame en gemakkelijk uitneembaar. Handig voor de levensduur van deze e-bike: doordat alle elektrische onderdelen zijn verwerkt in het ‘Smartpac’, hoeft niet de hele fiets vervangen te worden bij een technologische upgrade.

Specificaties: 
Prijs: € 1.990,- 
Gewicht: 15 kg (incl. batterij 18 kg) 
Aandrijving: Achterwielmotor (Lemmo) 
Accu: 540 Wh 
Versnellingen: Derailleur (Shimano Deore) 
Remmen: Hydraulische schijfrem voor/achter 
Website: https://www.lemmofuture.com/

Bekijk en vergelijk deze e-bike in de E-bike vergelijker 

2. Levante E4 

Het merk Levante is een nieuwkomer op de markt. En wat voor een. De gladde afwerking en het slanke design van de Levante E4 geven de e-bike een snelle look die volledig in verhouding is. Het is een kwalitatieve en betrouwbare e-bike, perfect voor woon-werkverkeer en toeren in de natuur of stad. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de Gates aandrijfriem, Nexus 5 schakelnaaf en de Shimano-middenmotor. Handigheidjes zijn ook: een GPS-tracker, waarmee de fiets standaard wordt uitgerust, en een connector op het stuur om eenvoudig je smartphone op te plaatsen. 

Specificaties: 
Prijs: € 3.290,- 
Gewicht: 21 kg (incl. batterij 24 kg) 
Aandrijving: Middenmotor (Shimano) 
Accu: 505 Wh 
Versnellingen: Naaf (Shimano) 
Remmen: Hydraulische schijfrem voor/achter (Shimano) 
Website: https://levantefietsen.nl 

Bekijk en vergelijk deze e-bike in de E-bike vergelijker 

3. Victoria Utilyon 5 

Op zoek naar een fiets voor lange afstanden? De Victoria Utilyon 5 is uitgevoerd met twee accu’s: een 750 Wh Bosch Powertube en een 725 Wh Bosch Powerpack. Zelfs in de turbostand resulteert dit in een minimale actieradius van 150 kilometer. Deze fiets is vanwege zijn uitrusting, riemaandrijving, Nexus 5 achternaaf, brede banden met grof profiel de ultieme fiets voor lange toertochten. Kom je tekort aan het schakelbereik van de Nexus-naaf? Deze fiets is er ook met derailleur versnellingen. 

Specificaties: 
Prijs: € 6.999,-
Gewicht: 21 kg (incl. batterij 24 kg) 
Aandrijving: Bosch Performance 
Accu: 750 Wh + 725 Wh
Versnellingen: Shimano Nexus
Remmen: Hydraulische schijfrem voor/achter  
Website: https://www.victoria-bikes.com/ 

4. De Sparta S-Compact 

Waar een fiets met kleine wielen groot in kan zijn: de Sparta S-Compact is klein van formaat, maar biedt het rijgemak en de prestaties van een volwaardige elektrische fiets. De Sparta is voorzien van een Bosch Performance line middenmotor, een 500 Wh accu die onder in het frame is verwerkt. Hierdoor ben je verzekerd van een goede actieradius tussen de 50 en 110 kilometer. De 20 inch wielen maken de e-bike een fijne reisgenoot in het openbaar vervoer. Ook handig: het stuur en het zadel verstel je snel en gemakkelijk zonder gereedschap.  

Specificaties: 
Prijs: € 3.900,- 
Gewicht: 24 kg (incl. batterij 27 kg) 
Aandrijving: Middenmotor (Bosch) 
Accu: 500 Wh 
Versnellingen: Naaf (Shimano) 
Remmen: Hydraulische schijfrem voor/achter (Shimano) 
Website: https://www.spartabikes.com/ 

Bekijk en vergelijk deze e-bike in de E-bike vergelijker 

5. Ten:07 Unicorn 

De Ten:07 is een transportfiets waar je flink bagage mee kunt vervoeren zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. De perfecte fiets als je behoefte hebt aan extra (laad)ruimte op de fiets, maar thuis geen ruimte hebt om een bakfiets te stallen. Het laadplatform is afneembaar en het stuur zet je eenvoudig vlak met de versteller. De fiets wordt geleverd in vier verschillende kleuren en is subliem afgewerkt. Ook biedt Ten:07 een aantal handige accessoires om de fiets compleet te maken: van een klapkrat tot steun om een kinderstoeltje te plaatsen.  

Specificaties: 
Prijs: vanaf € 3.495,- 
Gewicht: medium-variant 20 kilo  
Maximaal gewicht: lading + gewicht van fietser 160 kilo 
Versnellingen: Derailleur (Shimano Deore) 
Remmen: Hydraulische schijfrem voor/achter (Shimano) 
Website: https://ten07.cc 

6. Gazelle Eclipse C380 HMB 

Gazelle viel dit jaar in de prijzen bij de RAI Fiets Awards 2024: de Eclipse C380 HMB is uitgeroepen tot ‘E-bike van het jaar'. Dankzij Bosch’ meest krachtige middenmotor en accu met grote capaciteit (750 Wh) trek je er met deze fiets extra lang op uit zonder tussentijds te hoeven opladen. De Eclipse heeft een luxe uitstraling en er is veel aandacht voor integratie. Zo integreert de stuurpen het Bosch Kiox 300 display en zijn alle kabels netjes weggewerkt in het balhoofd. Door de stille en onderhoudsvrije riemaandrijving gaat deze e-bike lekker lang mee. 

Specificaties: 
Prijs: vanaf € 5.999,- 
Gewicht: 28,3 kg 
Aandrijving: Bosch Performance CX (85 Nm) 
Accu: 750 Wh 
Versnellingen: Enviolo Trekking Manual traploos versnellingssysteem 
Remmen: Hydraulische schijfrem voor/achter (Shimano) 
Website: https://www.gazelle.nl/ 

Nieuw: E-biketest 2024

Dit jaar test de ANWB 16 e-bikes in de prijsklasse € 2.500 tot € 3.500. Benieuwd welke e-bike als beste uit de test is gekomen? 

Help mij de beste e-bike kiezen 

Shop nu
Tweede slot nodig? 15% korting op ART-sloten

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

15% korting
Veilig op de fiets 

Fietshelmen, ART-fietssloten, fietsspiegels en -telefoonhouders nu met korting.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.