Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

7 elektrische bakfietsen

13 juli 2023 Van instapper tot racer

Bakfietsen, beschikbaar in alle soorten en maten en gemeengoed op straat. In dit artikel lichten we zeven elektrische bakfietsen uit. Heb je een elektrische bakfiets op het oog, informeer bij de fietsenmaker altijd of je de fiets op proef mee kunt krijgen. Zo ontdek je of de bakfiets in de tuin past en of hij naar je zin is.

* Let op: dit is geen elektrische bakfietstest.

Handige informatie vooraf: 

1. Vogue elektrische bakfiets

Vogue Carry 2 - vanaf € 3099

Veel fiets voor het geld

Deze Carry 2 van Vogue is de goedkoopste elektrische bakfiets in dit artikel. Krijg je waar voor je geld? De basis van deze Vogue elektrische bakfiets is oké en heeft standaard vier zitplaatsen in de bak. Het aanwezige display oogt veroudert, maar biedt wel automatisch schakelende fietsverlichting. De accu is bijna 500 Wh groot. Handig, want deze actieradius helpt je de grote, zware bakfiets te verplaatsen. Het zadel en de banden zijn van een matige kwaliteit. Deze kosten voor verbetering neem je dan ook op de koop toe. Want eerlijk is eerlijk, deze Vogue is € 1500 goedkoper dan zijn concurrenten.

Specificaties:
Maximaal toelaatbaar gewicht: 220 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 75 kg
Accu: 468 Wh

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Vogue

2. Dolly elektrische bakfiets

Dolly Family Cargo Bike - € 4699

Nederlands fabricaat en trots

Dolly biedt één model bakfiets aan, en daar zit de kracht. De verschillende kleurencombinaties geven de elektrische bakfiets een frisse en hippe uitstraling. Jij kiest zelf de combinatie. De rijeigenschappen van deze bakfiets zijn herkenbaar en wennen snel. Het frame is stijf en rijdt het lekkerst met belading, daarom is het belangrijk om de juiste bandenspanning aan te houden. Dolly biedt service aan huis aan waardoor je wordt ontzorgd in onderhoud en reparaties. Fietsenmaker om de hoek? Ook geen probleem. Dolly elektrische bakfietsen zijn voorzien van veel in Nederland geproduceerde onderdelen.

Specificaties: 
Maximaal toelaatbaar gewicht: 225 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 80 kg
Accu: 600 Wh (vervangende accu kost €495)

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Dolly Bikes

3. Gazelle Makki load

Vanaf € 4999 - Gazelle verandert de bakfiets standaard

De Makki Load van Gazelle is eigenzinnig en dat is goed zichtbaar aan de opening in de bak. Het gat onder het frame zorgt dat kinderen makkelijk in kunnen stappen. Ook is de standaard van deze bakfiets supermakkelijk in de bediening en staat de Maxi-Cosi steun naar je toe gericht. Voor € 200 extra komt deze elektrische bakfiets met gps-tracking. Een fijne optie, want de meeste verzekeringmaatschappijen accepteren deze gps-tracker.

Specificaties: 
Maximaal toelaatbaar gewicht: 250 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 66 kg, 22 kg voor en 44 kg achter
Accu: 400 Wh standaard, 500 Wh + €200

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Gazelle

4. Urban Arrow elektrische bakfiets

Urban Arrow Family - vanaf € 5299

Een topper die het straatbeeld veranderd heeft

In 2023 ontving dit model van de RAI-vereniging het predicaat “Bakfiets van het jaar”. Niet gek, want Urban Arrow is al ruim tien jaar een begrip en gamechanger op het gebied van bakfietsen. Deze Urban Arrow Family bakfiets is door de jaren steeds voorzien van verbeterde fietsonderdelen en is uitgerust met een Bosch smart systeem dat alle moderne gemakken dient.

De fijne rijeigenschappen van deze fiets komen voort uit het stijve frame, het comfortabele en voorspelbare rijgedrag en de filosofie over de zithouding. Door de naar achteren uitstekende zadelpen zet je direct je voeten op de grond. Wel zo'n veilig gevoel. Ook een vermelding waard: de Maxi-Cosi steun zit hoog. Met plek voor twee kinderen op de bank is er onder de Maxi-Cosi nog genoeg ruimte voor al je spullen.

Specificaties:
Maximaal toelaatbaar gewicht: 250 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 125 kg
Accu: 400 Wh instapmodel, alle andere modellen hebben 500 Wh.
(uitbreiding naar een dubbele accu is mogelijk.)

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Urban Arrow

5. Lovens elektrische bakfiets

Lovens Explorer 65 - vanaf € 5499

Chique design met goede rijeigenschappen

Met het uiterlijk van de Explorer onderscheidt Lovens zich van de rest. Deze elektrische bakfiets heeft een design award gewonnen, en dat zie je. Het frame is prachtig vormgegeven en de accu zit mooi weggewerkt in de stuurbuis. De fiets rijdt vlot dankzij de elektrische ondersteuning van Bosch. Duurdere uitvoeringen zijn voorzien van het Smart systeem, waarmee routenavigatie getoond kan worden op het stuurdisplay. Het gebruik van kabels maakt van de Explorer 65 een licht sturende fiets. Gelukkig heeft Lovens gekozen om de stuuruitslag te begrenzen, wat de veiligheid van de fiets ten goede komt. Al met al een chique en kwalitatieve elektrische bakfiets. Kijk maar eens goed naar de bruine accenten in de bekleding en de magnetische gordelsluitingen.

Specificaties:

Maximaal toelaatbaar gewicht: 250 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 100 kg
Accu: 400 Wh instapmodel, upgrade naar 500 Wh voor €199,95

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Lovens

6. Cube elektrische bakfiets

Cube Cargo hybrid 500 - € 5599

Stoere twotone bakfiets met mountainbike roots

De oorsprong van het Duitse merk Cube ligt bij mountainbikes. Die invloeden zie je terug in het ontwerp en de zithouding van deze bakfiets. De frisse kleurstelling en scherpe lijnen maken dit een sportief ogende elektrische bakfiets. De verende voorvork, brede Schwalbe banden en fijne Magura remmen zorgen voor sportief rijgedrag. Je kunt de bakfiets verder aankleden met een huif die is voorzien van reflectiemateriaal. Perfect om het silhouet van de bakfiets in het donker op te laten vallen.

Specificaties:

Maximaal toelaatbaar gewicht: 220 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 60 kg
Accu: 500 Wh (uitbreiding naar een dubbele accu is mogelijk.)

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Cube

7. Coh&Co elektrische bakfiets

Coh&Co Velosled Anna Electric - € 7419

Strak innoverend Deens design met een prijskaartje

De Velosled Anna is de sportwagen onder de elektrische bakfietsen en daarom misschien niet voor iedereen weggelegd. Hij valt op. Het eigen gewicht van de fiets is zeer laag door het carbon frame. Door de racewielen en -banden en het directe stuurgedrag stuur je messcherp de bochten in. Ook voor kinderen is dit een fijne elektrische bakfiets, de kinderopvang is bewust van zachte materialen gemaakt en kan naar kleurwens samengesteld worden. Comfortabel, anders en het zorgt ervoor dat de kinderen niet knel komen te zitten met hun handen.

Specificaties:
Maximaal toelaatbaar gewicht: 200 kg (fiets, berijder, passagiers & bagage)
Maximaal laadgewicht bak: 80 kg
Accu: 500 Wh

Bekijk alle specificaties in de E-bike vergelijker
Of op de website van Coh&Co

Opkomende trendfietsen in de binnenstad

Woon je in een dichtbevolkte buurt en mis je ruimte om een bakfiets te stallen? Denk dan eens aan een longtail of een vrachtfiets zoals de Bergamont Cargo E-ville LT of Omnium E-Cargo. Deze fietsen maken een opmars en zijn ideaal om tot twee kinderen, een krat of tassen op te vervoeren.

Shop nu
Tweede slot nodig? 15% korting op ART-sloten

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

15% korting
Veilig op de fiets 

Fietshelmen, ART-fietssloten, fietsspiegels en -telefoonhouders nu met korting.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.