Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De beste e-bikes van 2022 zijn bekend

10 maart 2022 Winnaars van de E-bike van het Jaar verkiezing

Dit jaar koos de RAI Vereniging ervoor om de E-bike van het Jaar verkiezing op te splitsen in twee categorieën: Urban en Sportief. In de categorie Urban ging de winst naar de d-Rule Energy e-bike van Sparta. In de categorie Sportief ging Kalkhoff met hun e-bike Entice 5.b Advance+ met de titel aan de haal.

Let op, dit is e-bike verkiezing vanuit de RAI vereniging, niet de ANWB e-biketest.

Bekijk de testresultaten van: ANWB E-biketest 2022  en ANWB E-biketest 2023.

Normale fiets verliest terrein

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer een behoorlijk aantal inzendingen voor de verkiezing. Voor de verkiezing Fiets en Speed e-bike van het Jaar was vanuit de fabrikanten geen animo. De normale fiets en de speed e-bike moeten het dus min of meer ontgelden en worden naar de achtergrond verdrongen, terwijl de e-bike steeds meer fans aan zich weet te binden.

Urban E-bike van het Jaar 2022

De urban E-bike van het Jaar 2022 is de Sparta d-Rule Energy (€ 3399). Eervolle vermeldingen zijn er voor de QiO Eins P-5 (€ 3699) en de Specialized Como 5.0 IGH (€ 6000).

Over de Sparta d-Rule Energy

Sparta presenteert met de d-Rule Energy een innovatieve, krachtige e-bike voor woon-werkverkeer en uitdagende weekendritten. Bij het ontwerp van deze e-bike is de nadruk gelegd op veiligheid. De fiets is uitgerust met innovatieve verlichting die zowel in de rijrichting als zijwaarts een optimale zichtbaarheid geeft. De accu en alle kabels zijn in het frame weggewerkt, wat de d-Rule Energy een modern en strak uiterlijk geeft. Dankzij de Bosch Performance Line Cruise middenmotor presenteert de d-Rule Energy zich als een ware krachtpatser; stevige tegenwind en heuvelachtig terrein trotseer je met groot gemak. Met de geïntegreerde SP-connect smartphonehouder heb je je telefoon altijd binnen handbereik.

Sportieve E-bike van het Jaar 2022

De sportieve E-bike van het Jaar 2022 is de Kalkhoff Entice 5.b Advance+ (€ 4099). Eervolle vermeldingen zijn er voor de Stella Tierra Pro MDB FI (€ 4599) en de Specialized Turbo Vado 4.0 (€ 4000).

Kalkhoff Entice 5.b Advance+

De Entice 5.b Advance+ van Kalkhoff is een e-bike uit het all-roadsegment. Hoewel het vooral een fiets voor de sportieve fietser is, kun je met deze e-bike dus alle kanten op. Dankzij de krachtige Bosch Performance Line CX middenmotor en 29 inch wielen biedt de Entice veel rijplezier. De Entice is geschikt voor een totaalgewicht van 170 kilo, een ideale e-bike dus voor lange fietsreizen met bepakking en voor berijders met een hoog gewicht. De Shimano SLX derailleur met twaalf versnellingen benadrukt het sportieve imago van de Entice.

Winaars van voorgaande jaren

De E-bike van het Jaar 2021
De E-bike van het Jaar 2020

Alles over elektrische fietsen

Aan een e-bike hangt een dusdanig prijskaartje dat je graag direct de voor jou beste e-bike kiest. De ANWB helpt je daarbij. Bekijk de E-biketest 2022 en lees op deze pagina handige informatie en tips over e-bikes. Van aankooptips tot prijsinformatie en de beste e-bikes uitgelicht.

Ook de Auto van het Jaar 2022 is bekend.

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Shop nu
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.