Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dit zijn de beste e-bike en speedbike

10 maart 2021 De winnaars van E-bike en Speed e-bike van het Jaar 2021

Ook dit jaar is de jaarlijkse verkiezingstraditie voortgezet: op 10 maart vond de bekendmaking van de E-bike en Speed e-bike van het Jaar plaats. De RAI-vereniging wil met deze verkiezing fietsfabrikanten stimuleren nog mooiere en meer geavanceerde fietsen te fabriceren. Bij de e-bikes ging de Stella Morena MDB FI7 dit jaar met de hoofdprijs aan de haal. Bij de speed e-bikes mag de Gazelle No 1 zich in 2021 met de titel tooien.

Record aantal inzendingen

Elk jaar lijkt het vorige te overtreffen. Ook dit jaar waren er voor beide verkiezingen een record aantal e-bikes en speed e-bikes door de fabrikanten ingestuurd. De e-bike weet steeds meer fans aan zich te binden en verdringt de normale fiets naar de achtergrond.

Evenals voorgaande jaren bestaat de vakjury uit experts en ervaringsdeskundigen van ANWB, BOVAG, Fiets Magazine, FietsActief Magazine, NieuwsFiets Media & Events en Bike Europe.

Beoordeling door deskundige jury

De onafhankelijke jury beoordeelt de ingestuurde fietsen en test ze in de praktijk. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op verschillende punten:
• constructie en afwerking
• uitrusting van de standaarduitvoering
• vormgeving en styling
• oorspronkelijkheid en innovatie
• veiligheid
• rijgedrag/rijcomfort
• gebruikte materialen
• prijs-kwaliteitverhouding

E-bike van het Jaar: Stella Morena MDB FI

E-bike van het Jaar 2021 is de Stella Morena MDB FI. Eervolle vermeldingen zijn er voor de Merida EP8 Edition en de Gazelle Chamonix C5 HMS.

Over de Stella Morena MDB FI

Deze sportieve e-bike is volledig door de R&D afdeling van Stella ontworpen, volgens de nieuwste Stella-designtaal: met grove lijnen, een robuuste uitstraling en een verfijnde afwerking. De Bosch PowerTube-accu is volledig geïntegreerd in het frame, net als het stuur met geïntegreerde bekabeling. De nieuwste generatie Bosch Performance Line CX-middenmotor biedt veel power (85 Nm), helemaal van deze tijd is de onderhoudsvrije riemaandrijving. De Enviolo Automatiq-naaf (geïntegreerd met Bosch) zorgt voor een automatische en traploze versnelling. Dankzij een 625 Watt accu is de Morena een ware kilometervreter. Het ingebouwde GPS-systeem maakt navigeren mogelijk en beschermt de e-bike tegen diefstal. De Morena is verder afgemonteerd met een afneembare Bosch Kiox-kleurendisplay, sportief stuur en veilige dagrij-verlichting.

Prijs: € 3289,-

Speedbike van het Jaar: Gazelle No 1

De prijs Speed e-bike van het Jaar 2021 is voor de Gazelle No1. Runner-up zijn de Kettler Velossi 2.0 en de Riese&Müller Supercharger2 GT Rohloff HS.

Over de Gazelle No 1

Bij de verkiezing Speed e-bike van het Jaar had de jury een echte primeur te pakken: de Gazelle No 1 wordt namelijk pas medio maart 2021 op de markt gebracht. Deze spiksplinternieuwe speed e-bike maakt met zijn stoere, unieke verschijning meteen indruk. De afwerking en styling zijn van hoog niveau. De fiets is voorzien van een geïntegreerde accu, automatische naafversnelling, beltdrive en een connected display. De volledig geïntegreerde cockpit met weggewerkte kabels oogt niet alleen opgeruimd, maar heeft ook een onderscheidende uitstraling. Als consument kun je de Gazelle No 1 bij aanschaf zelf configureren. De Gazelle No 1 is een perfecte e-bike voor woon-werkverkeer.

Prijs: € 5999,-

Meer weten over e-bikes?
Aan een e-bike hangt een prijskaartje. Om zeker te zijn dat je de juiste fiets kiest, vind je op deze pagina alles wat je over e-bikes moet weten. Van aankooptips tot prijsinformatie en e-biketests. Bekijk ook de nieuwste e-biketest.
 

Misschien vind je dit ook interessant?

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

15% korting
Veilig op de fiets 

Fietshelm Abus Urban-I 3.0, telefoonhouders en fietstas Zwolle nu met korting.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.