Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De e-bike en speed e-bike van het jaar 2020 zijn bekend!

28 februari 2020

De verkiezing E-bike en Speed e-bike van het Jaar is een jaarlijkse traditie. Met de verkiezing wil de RAI-vereniging fietsfabrikanten stimuleren op het gebied van productvernieuwing en het maken van nog mooiere en geavanceerde fietsen. Dit jaar stuurden de fabrikanten voor beide verkiezingen een record aantal e-bikes en speed e-bikes (speedpedelecs) in. Welke e-bike en speed e-bike gingen er dit jaar met de hoofdprijs aan de haal?

Beoordeling door deskundige jury

Net als voorgaande jaren bestaat de vakjury uit experts en ervaringsdeskundigen van ANWB, Fiets Magazine, Fietsactief Magazine, Innovam, NieuwsFiets Media&Events, Bike Europe en Bike Motion. De onafhankelijke jury beoordeelt de ingestuurde fietsen en test ze in de praktijk. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de e-bike - of de e-bike geschikt is voor de gebruikers die de fabrikant op het oog heeft.

Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op verschillende punten:
• constructie en afwerking,
• uitrusting van de standaarduitvoering
• vormgeving en styling
• oorspronkelijkheid en innovatie
• veiligheid
• rijgedrag/comfort
• gebruikte materialen
• prijs/kwaliteitverhouding.

E-bike van het Jaar: Trek Allant+ 7

‘E-bike van het Jaar 2020 ’ is de Trek Allant+ 7. Eervolle vermeldingen zijn er voor de Stella Bergamo BPD, Gazelle Ultimate C8+ HMB en Koga Pace BO5 Tokyo Edition.

Juryrapport

Uit het juryrapport: ‘Zeer comfortabele e-bike voor volop rijplezier. Opvallend zijn de zeer krachtige motor, de weggewerkte kabels en brede banden. Een e-bike om snel door het stadsverkeer te cruisen, maar ook om een lange recreatieve tocht in de natuur te maken. Jammer van de goedkope derailleur en de 9 versnellingen. Voor deze prijs zou je iets meer verwachten’.

Over de Trek Allant+ 7

De Trek Allant + 7 heeft een strak en zeer stabiel frame. De afwerking staat op een hoog niveau, tevens is de fiets niet al te zwaar. De rijeigenschappen zijn uitstekend, mede dankzij de Bosch Performance CX middenmotor. Je hebt onder alle omstandigheden ruim voldoende power. De Bosch 500 Wh PowerTube accu is in het frame ondergebracht. Met de optie Range Boost kan er een tweede 500 Wh accu naadloos aangesloten worden op de onderbuis. Hiermee wordt de actieradius twee keer zo groot! De kleine Purion display, links op het stuur, is goed afleesbaar en zeer eenvoudig in het gebruik. Schakelen verloopt soepel via een Shimano Acera derailleur met 9 opties. Met de hydraulische schijfremmen van Shimano kom je te allen tijden veilig tot stilstand. De afwerking staat op een hoog niveau met zeer robuuste spatborden, een sportieve smalle drager en goede dagrijverlichting.

Prijs: € 3.399,-

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Speed e-bike van het jaar: Gazelle Ultimate Speed 380

De prijs ‘Speed e-bike van het Jaar 2020’ is voor de Gazelle Ultimate Speed 380. Runner-up zijn de Haibike SDURO Trekking S 9.0 en de Specialized Turbo Vado 6.0.

Juryrapport

Uit het juryrapport: ‘Perfecte e-bike voor woon-werk verkeer. Een speed-e-bike met een gemoedelijk karakter, waardoor hij een breed publiek zal aanspreken. Afwerking en styling staan op een hoog niveau’.

Over de Gazelle Ultimate Speed 380

De Gazelle Ultimate Speed is de ideale speed pedelec voor de forens die snel, ontspannen en veilig op zijn of haar werk wil aankomen. De fiets is uitgerust met een zeer stabiel frame, zodoende uitstekend geschikt voor hogere snelheden. Maar ook op lagere snelheid in de stad is de Ultimate Speed uiterst wendbaar. Voor de aandrijving heeft Gazelle gekozen voor de betrouwbare Bosch Performance Line Speed motor (75 Nm), een prettige krachtbron met een geleidelijke krachtondersteuning. De accu met een capaciteit van 500 Wh is fraai geïntegreerd in de liggende framebuis. Gazelle heeft gekozen voor een riemaandrijving in combinatie met een Enviolo naaf, waarmee je traploos schakelt. Om de snelheid te beteugelen zijn er krachtige, hydraulische schijfremmen van Magura gemonteerd. De Ultimate Speed is verder uitgerust met Schwalbe banden en Busch&Müller verlichting.

Prijs: € 4.699,-

E-bike van het Jaar 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe verkiezing. De beste e-bike en speedbike van 2021 zijn bekend.

Ook interessant:

Budget e-biketest 2020
Urban e-biketest 2020
Vind en vergelijk e-bikes in onze E-bike vergelijker

Shop nu
Tweede slot nodig? 15% korting op ART-sloten

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

15% korting
Veilig op de fiets 

Fietshelmen, ART-fietssloten, fietsspiegels en -telefoonhouders nu met korting.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.