Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurhuis vervangen

Vraag gesteld door op 13 februari 2022

Dealer zegt het stuurhuis te moeten vervangen.
Garantie op garantie ? Bij 53.000km zit er een tike in rechts naar links en omgekeerd draaien. Stuurstok vervangen. Nu moet het stuurhuis worden vervangen. Erg snel en dat voor een Subaru ( nieuw gekocht) Ben eigen lijk wel tevreden met Subaru ( 3e sinds 2006 , nieuw gekocht). Men spreekt over € 1795, - ex btw en ex vervangen.
Coulance van 20% op materiaal aangeboden. Ik vind dit niet kunnen

Merk: Subaru
Type: Forester
Bouwjaar: 2016
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 150PK

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Het stuurhuis van uw Subaru Forester, bouwjaar 2016, met 53000 km op de teller, moet worden vervangen. Volgens de monteur zit er speling op het stuur. Het vervangen van de stuurstok heeft het probleem niet opgelost. U geeft aan dat u een rustige rijder bent en dat u al sinds 2006 een tevreden Subarurijder bent. De dealer biedt een coulance aan van 20% op het materiaal, excl. arbeid en btw. U bent het hier niet mee eens. 

Bij normaal gebruik van de auto moet een stuurhuis ongeveer 150.000 km mee kunnen gaan. Dat betekent dus drie keer zo lang dan nu het geval is. Het voorstel van de dealer is dan ook niet redelijk. Het zou redelijk zijn als u ongeveer 30% van de totale kosten zou moeten betalen, en dat zowel de dealer als de importeur de rest voor hun rekening nemen. Komt u er niet uit met de dealer dan kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen