10 tips voor een gratis uitje

Een dagje uit hoeft niet altijd veel geld te kosten. Sterker nog: op veel plekken in Nederland kun je gratis een heel leuk dagje uit beleven. Zo blijft er geld over voor iets lekkers, ook fijn! Wij hebben 10 leuke gratis uitjes op een rijtje gezet.

Zuid-Holland

FutureLand

Informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte laat je zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. In vijf jaar tijd is twintig vierkante kilometer zee omgetoverd tot een havengebied waar Nederland vele tientallen jaren mee vooruit kan. Het ontstaan wordt uitgelegd, maar er is ook van alles te doen. Zo kun je een rondrit met de FutureLand Express maken om de containerterminal te zien, containers op een schip laden, een rondvaart maken met de FutureLand Ferry en nog veel meer.
Meer informatie

Utrecht

De Paardenkamp

De Paardenkamp in Soest is dé plek voor paardenliefhebbers. Daar lopen op drie boerderijen ongeveer 120 paarden vanaf twintig jaar oud rond. Deze worden goed verzorgd. Boerderij Het Gagelgat is onderdeel van het kamp en werd in 2013 verkozen tot boerderij van het jaar. Naast het bekijken van paarden kun je daar ook een kijkje nemen in de expositieruimte, een moestuin en een winkeltje met streekproducten. Met de interactieve tentoonstelling beleef je de boerengeschiedenis.
Meer informatie

Limburg

Speeltuin Roeffen Mart

Deze mooie en natuurlijke speeltuin heeft meer dan 40 leuke en veilige speeltoestellen. Het gezin van Mart en Maria Roeffen had een huis met een groot lap grond. Hierop plaatste vader en opa Mart speeltoestellen en er liep vee rond. Dat was het begin van deze speeltuin. De Mart Roeffen stichting werd in 1974 opgericht. De toiletten, parkeerplaatsen en toegang zijn gratis. En dat allemaal dankzij vele vrijwilligers!
Meer informatie

Theepottenmuseum

In Limburg staan in één pand heel veel theepotten bij elkaar. De ruim 1650 exemplaren, die in alle soorten en maten aanwezig zijn, maken een bezoek aan het Theepottenmuseum indrukwekkend. De collectie is bijzonder bond: potten van dieren tot muziekinstrumenten en engeltjes. Je kijkt je ogen uit!
Meer informatie

Noord-Holland

Het Klimduin en de Schoorlse Duinen

Fietsen, wandelen, een terrasje pakken... het kan allemaal in Schoorl. Op het Klimduin, een 51 meter hoge zandberg, vermaken jong en oud zich prima. In de Schoorlse Duinen kan prachtig gewandeld en gefietst worden. Kortom: genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit.
Meer informatie

Overijssel

De Ulebeld

De Ulebelt in Deventer is een educatief natuur- en milieucentrum en kinderboerderij. Strijk neer op het gezellige terras terwijl de kinderen heerlijk spelen op de natuurspeelplekken en dieren aaien en knuffelen op de kinderboerderij.
Meer informatie

Gelderland

De Beeldentuin

Kom vele beelden bekijken in de Beeldentuin in Garderen! Leuk om eens te zien en handig voor inspiratie. Sommige beelden zijn te koop. Binnen, in het nostalgische Showroomdorp, vind je de leukste woondecoraties van diverse merken. In de Lunchroom kun je van een hapje en drankje genieten. Dit uitje is goed te combineren met het Zandsculpturenfestival (let op: niet het hele jaar door).
Meer informatie

Flevoland

Belevenissenbos

Hier kun je al struinend en klauterend je eigen weg gaan. Het Belevenissenbos in Lelystad is naar eigen zeggen veruit het grootste en meest uitdagende speelbos van Nederland. Het bestaat uit 40 hectare bos, weides en waterlopen met verspreid over het hele gebied meer dan honderd hindernissen. Je kunt er lekker op avontuur dwars door het bos, spelen in en om het water en op ontdekkingstocht naar de vrij levende kudde paarden. Het Belevenissenbos is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Meer informatie

Drenthe

Monumentendorp Orvelte

Ga in het dorpje Orvelte een dagje terug in de tijd. Het monumentale dorp bestaat uit historische panden en ambachtelijke bedrijvigheid. Je kunt er bijvoorbeeld de glasblazerij bezoeken, maar er ook wat eten of drinken bij één van de horecagelegenheden. Een ritje met de paardentram geeft je een goed beeld van het dorp. Je kunt er de hele week terecht.
Meer informatie

Heel Nederland

Dagje stad

Kijk je ogen uit in de stad. Ga een dagje op pad in Amsterdam, Leiden, Utrecht, Den Haag, Delft, Rotterdam - of een andere stad in de buurt. Maak een stadswandeling, dompel je onder in de geschiedenis of pak een terrasje. Bekijk alle tips voor de leukste Nederlandse steden! 
Meer informatie

Speciaal voor jou geselecteerd