Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

50 tips om energie te besparen!

Energiebesparende maatregelen, met én zonder investeringen

De energieprijzen zijn sinds oktober 2021 flink gestegen. Wat kun je doen om te besparen op energie? We hebben alle besparingstips voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze 50 tips om energie(kosten) te besparen.

Met sommige tips kan je direct starten met besparen. Voor andere tips is een kleine of grotere investering nodig. We hebben ze daarom in drie soorten bespaartips verdeeld!

A. Direct besparen

Lees hoe je door een simpele verandering meteen kan besparen op je energieverbruik. Zonder dat je er iets voor hoeft te kopen. Meestal is het een kwestie van gedrag veranderen, iets anders instellen of controleren.

B. Besparen met beperkte investering

Bekijk hoe je met een kleine investering energie kan besparen. Dat gaat meestal om euro’s of tientjeswerk. De besparing op je energie is groter, zeker als je die voor meerdere jaren berekent. Het gaat dus om kleine aanpassingen in huis.

C. Besparen met een grote investering

Investeer je veel, dan kan je meestal ook veel besparen. Bekijk wat een grote investering vraagt en welke mogelijkheden daarvoor zijn. Natuurlijk een onderwerp waar je niet over één nacht ijs gaat, maar goed nadenkt over de verschillende keuzes die je kan maken.

ANWB Energie

Met een dynamisch energiecontract van ANWB Energie betaal je de inkoopprijs voor energie. Zonder winstmarges bovenop het tarief. De afgelopen jaren lag het tarief 85% van de tijd ónder het gemiddelde vaste tarief. Ook toen de energieprijzen zou enorm stegen.

Bedenk dat een dynamisch energiecontract je meer mogelijkheden om te besparen geeft. Je verbruikt misschien niet minder, maar kan wel rekening houden met de goedkoopste uurtarieven. Dan bespaar je meer dan bij een vast of variabel contract.

Alles over energie

EnergietegenInkoopprijs
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract. ook als je nog niet elektrisch rijdt.

ANWB Laadpas 

Laad tegen scherpe tarieven bij meer dan 600.000 laadpunten in heel Europa!

ANWB Zon 

In de markt voor zonnepanelen? Doe dan een gratis dakscan met onze ANWB Zon Experts.

ANWB Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is. Onze app doet het voor je!