Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hét energiecontract voor de elektrische rijder

Tot ruim 700 euro per jaar besparen met slim laden tegen inkoopprijs

Bereken je maandbedrag 

Hét energiecontract voor de elektrische rijder

Laad thuis als stroom het groenst en goedkoopst is

Met ons dynamisch energiecontract laad je je elektrische auto op tegen de inkoopprijs. Het mooie: wordt er veel elektriciteit uit zon en wind opgewekt, ligt je tarief per kWh het laagst. Laad je auto op wanneer stroom het groenst en goedkoopst is en bespaar zo tot ruim 700 euro per jaar op je laadkosten.

Profiteer van energie tegen de inkoopprijs 

De ANWB rekent geen (winst)marges bovenop de inkoopprijs van de kWh stroom of m3 gas die jij gebruikt. Stem je je verbruik af op de uren dat elektriciteit het goedkoopst is, bespaar je extra.

Bespaar 15 euro door 's nachts of overdag te laden

Laad je elektrische auto dus als de uurprijs het laagst ligt. Dat is bijna altijd 's nachts en midden op de dag. Per laadsessie kun je vaak wel 15 euro besparen! Je exacte besparing hangt natuurlijk ook af van hoeveel kWh je laadt en kan soms oplopen tot 30 euro.

Rijd écht op zon en wind

Het mooie: de kWh-prijs ligt juist het laagst als er volop stroom uit zon of wind wordt opgewekt. Een kwestie van vraag en aanbod. We hebben dan een overvloed aan elektriciteit op het Nederlandse net. Ga juist dan laden, bespaar veel geld én rijd op echt duurzame stroom.

Zie ook waar je kan besparen op gasverbruik

De inkoopprijs van gas verschilt niet per uur, maar per dag. Wél laten we in de app je verbruik en kosten in elk uur op de dag zien. Zo zie je hoeveel je mogelijk kan besparen door de verwarming op tijd een graadje lager te zetten of wat korter en minder heet te douchen.

Bespaar gemiddeld ruim 730 euro per jaar

Stem je je grote stroomverbruikers, inclusief het laden van je auto, redelijk af op de goedkoopste uren, dan kun je gemiddeld ruim 300 euro per jaar besparen. Vergeleken met een vast en variabel tarief. Benut je altijd de slimste uren om te laden, dan bespaar je nog ruim 700 euro per jaar extra en loopt je besparing op tot 1.000 euro.

Wat wordt jouw maandbedrag?

Vul je gegevens in en zie direct wat jouw maandelijkse voorschotbedrag wordt op basis van je verwachte verbruik.

Lees meer over besparen met een dynamisch energiecontract

Veelgestelde vragen ANWB Energie

Alles over energie 

We gaan van benzine en gas naar elektriciteit. Lees hier alles over energie, verduurzaming en ontdek hoe jij kunt besparen!